Nyheter

Regina 2.0 är Baggens drottning

2016-09-18 - Kappsegling, KSSS Trots svaga och nyckfulla vindar mellan ost och sydväst blev söndagens avslutande seglingar i årets Höstcup på Baggensfjärden en ganska dramatisk tillställning. Fem race fick fem olika vinnare – men det vara bara en av dem som vann totalt.

Efter tre dagsseglingar och totalt fem race visade våra egna seglare var skåpet ska stå, för att använda ett uttryck från landbacken. Totalvinnare är Club Swan 42 Regina 2.0/Jakob Wallenberg före First 36,7 Team Pro4U/Patrik Forsgren, båda KSSS-seglare. På tredje kom Corby 33 Team Harken/Fredrik Bergström, Viggbyholms Segelsällskap. Men gissa om det var tajt i stiltjen, endast nio poäng skiljde mellan första och åttonde båt!

Patrik Salén, Bankappseglingskommitténs ordförande, är mycket nöjd med resultat och genomförande:

- Trots ganska svåra vindförhållanden och Baggens välkända nyckfullhet har vi rott i land en fin kappsegling och gjort viktiga erfarenheter. Vi har funnit ett nytt, fungerande och spännande format och har redan fått förfrågningar om deltagande i nästa års arrangemang. Funktionärsorganisationen har funkat väl, vill tacka för deras insatser. Det sociala på landbacken med bland annat en uppskattad foodtruck på hamnplan hoppas vi kunna fortsätta med framöver.

Resultat

Bilder