Nyheter

Regina 2.0 totalsegrare i ORCi

2016-07-05 - Kappsegling, ÅF Offshore Race Jacob Wallenberg kom till start med en för honom helt ny båt. Men båten och dess besättning har gjort en stark segling och står nu som slutsegrare i ORCi total.

Club Swan 42:an Regina 2.0, med fem år på nacken, köptes av Jacob i år. Hon var med i förra årets ÅF Offshore Race med sin förre ägare under annat namn. I år har Regina 2.0 gått genom fältet som en kniv genom varmt smör.

- Starten i stan med alla människor var fantastisk. Vi hade jordens flyt och kom loss direkt medan våra konkurrenter delvis fastnade under land. Sedan har vi en väldigt fin resa längs Gotlands ostkust där vi fick några skift till vår fördel under kryssen vilket gav enorm utdelning. Vilken propagandasegling, säger Jacob.

Jacob Wallenberg hade lämnat sin vackra träbåt Regina hemma och satsade istället på den moderna Club Swan 42:an i årets race. Båten har fem år på nacken och köptes av Jacob i år. Och hon har gått genom fältet som en kniv genom varmt smör.

- Manövrera kan vi sedan tidigare, men sedan ska man segla också. Vi är otroligt nöjda att vi får en riktig framgång första gången vi är med i en sådan här stor kappsegling, säger en nöjd skeppare.