Staffan Larsvalls toppstipendier nu klara.

Årets stipendier som delas ut till minne av seglaren och KSSS-medlemmen Staffan Larsvall är nu beslutat. Två besättningar har valts ut i samråd mellan KSSS och familjen Larsvall. Stipendiesumman är 7 500 kr per besättning och kommer att delas ut av KSSS ordförande Staffan Salén och Eva Larsvall vid den efterföljande middag på KSSS årsmöte den 18 Januari.

Årets stipendiater är:

Vilma Bobeck och Malin Tengström, 49er FX

För drygt ett år sedan seglade Malin och Vilma Laser Radial och kom etta och tvåa på ISAF rankingen Trots att båda två var väldigt insatta i Lasern hade man ett gemensam målsättning mot en annan klass, nämligen 49er FX

I mitten av maj i år började startade denna gemensamma satsning. Malin och Vilma har under våren och sommaren tränat flitigt och satte ett ambitiöst mål. Tre månader efter att duon börjat träna tillsammans skulle seglade de junior-VM i Holland och de lyckade ta en oerhört meriterande nionde plats (sjätte tjejbesättning)! Att gå från att båda två segla enmansbåt, till att hoppa in i en 49er FX tillsammans och på tre månader nå en tillräckligt hög nivå för att komma nia på junior-VM är en utveckling som ingen tidigare gjort.

Med stor träningsiver och vilja att bli bättre, ser vi fram emot att följa tjejernas utveckling med sikte mot OS.

Filip Larsson, Laser

Året 2016 har för Filip varit tufft med mycket träningar och tävlingar, men med en 14:e plats på U21-EM i Split och en 20e: plats på U21-VM i Kiel i sommras visar att Filips hårda arbete har betalat sig i resultat.

Nu börjar resan dock på riktigt. Nästa år kommer att bli första året för Filip som senior. Under det kommande året väntar bland annat träning i Spanien, prinsessan Sofias regatta, Kieler Woche, för-VM, VM och EM. Där huvudfokuset kommer vara att göra ett bra resultat på VM i Laser.

Filip gick ut Motala Seglargymnasium i våras och har flyttat till Stockholm för att träna, jobba och driva sin satsning från KSSS hemmaplan. Filip är en mycket god KSSS-ambassadör och som seglare är han ett löfte att ha ögonen på i framtiden.