Nyheter

Topplacering på Junior-VM i 49er FX.

2016-09-04 - Elit Efter en spännande dag inne i hamnbassängen med tre race på 8-10 minuter. Semifinaler och final är man alldeles slut. Med täta fleetrace med åtta båtar i extrem lättvind så blev de stora omkastningar hela tiden. Svårt för seglarna att ”säkra” upp sin segling. Inställningen var att verkligen ta alla möjligheter. Vilma Bobeck och Malin Tengström var först ut i semifinalen i FX klassen. Tjejerna började med en spik 5,3,5 och missade finalen med en poäng. Den var lite surt, för tjejerna var rätt på mycket.

Även Theodor Kraft / Simon Alm hade också en stor dag, men med 4 an i ingången kom 1,3, D. En tjuvstart som de var först över mållinjen, krossade finalplatschansen. Tre båtar hamnade på samma poäng och tung förlust då ingångplaceringen var avgörande mot de andra båtarna.

Sen kom killarna i 49ern in på banan där Hannes Westberg/Albin Boman med 7,2,3,3 också missade finalplatsen med en poäng. Så det var lite stolpe ut för oss idag. Järudd/ Hallström var också med, med 3,6,4,5 behövde de vinna sista racet för att gå vidare. Tätt så det förslår.

Frankrikes Erban/ Tibault vinner relativ enkelt i 49er klassen och Italien vinner i FX damklassen med svenskor på andra plats genom Wester/Netzler.
Båda tjejbåtarna seglade imponerande genom hela tävlingen, men det finns ofantligt att utveckla.

Killarna vill jag säga underpresterade på stor bana men imponerade på finalpasset även om dem inte nådde finalen denna gång, men de flesta båtar har fyra år JVM på sig. Så ungt är det.

Resultaten hittar du på

http://49er.org/event/2016-junior-world-championship/

Sverigebarometern Slutresultat

2. (5)Klara Wester/ Rebecca Netzler, 49er FX, GKSS (totalplacerng open inom parentes)
4.(9) Vilma Bobeck/ Malin Tengström, 49er FX, KSSS
10. Hannes Westberg/Albin Boman, 49er, GKSS
12. Emil Järudd/Julius Hallström, 49er, KSSS
12. Teodor Kraft/ Simon Alm, 49er FX, TÄBK/GKSS
25. Fabian Bergman/Hugo Christensson 49er, KSSS
29. Edvin Gipperth/Dennis Fonseca Karlsson, 49er, GKSS

/Björn Johansson/ Cicci Jonsson