Team Gunvor blandar och ger på Copa del Rey

Det var en av de värsta "kickar" jag fått i hela mitt seglingsliv, säger Rasmus Rosengren med sitt bredaste leende efter den inledande dagen på GC32 touren som är del av Copa del Rey här på Mallorca. Att få möta så erfarna seglare i en så här häftig båt och dessutom både utmana och slå dem i enstaka seglingar på vår första tävling i klassen är rätt coolt.

Det började lite för defensivt på en fantastisk dag i Palmabukten. Fem race genomfördes och killarna stängde grinden de första två racen, och tog inte för sig speciellt hårt. Den tredje seglingen började de våga utmana och kom in fint i en lucka på mitten av startlinjen och timeade linjen perfekt i hög fart och tog ledningen efter första halvvinden. De fick dessutom en högerby som tog dem ner nära gaten, men kajkade till det lite i jippen och vips låg de trea. De höll bra på kryssen upp men ytterligare obalans på foilandet kostade mängder av meter. Tappade bara en båt på länsen ner och tog sig i mål som fyra och stor lycka i teamet.

Därefter blev approchen bättre och den femte starten tog de ledningen igen, men upprepade de små misstagen men med större tapp på kryssarna. De kom sig inte riktigt ut på fördelssidan på kryssarna, vilket kostad båtar och meter.

Vi är dock väldigt nöjda med vår insats idag,säger skippern Gustav Pettersson.  Vi har mycket mer att hämta, tycker Kalle Torlén och lägger huvudet på sned och lyfter på ögonbrynen. Vi ser fram emot morgondagen. En morgondag som lovat lite mer vind, uppåt en nio meter från nordost . Det betyder landvind i Palama och plattvatten. Det blir grejer det. Sex race to go and all in.

Resultaten hittar du på

http://www.gc32racingtour.com/

Stay tuned.............

Björn Johansson