Nyheter

Team Gunvor med helsvensk besättning på Copa del Rey i GC32

2016-08-02 - Elit Det skall bli superspännande det här, utbrister Fredrik Lööf som är en del av besättningen på Team Gunvor i GC32 an. Det har varit helt fantastiskt att följa de här ungdomarna som vi har tagit ut för kommande uppdrag i större båtar nästa år. De sista sex dagarna har utveckling stigit från långsamma båtar som 49er och Nacra 17 till M32 till GC32.

Rorsman Rasmus Rosengren blir allt varmare i våtdräkten och balansen i den flygande akten börjar likna något. Kalle Torlén, som också är en del av besättningen, har seglat ombord med killarna, alla fyra passen om fyra timmar i olika förhållanden och givit en extra krydda till killarnas utvecklingskurva. Till detta har även Andreas Axelsson varit med som avbytare när Julius Hallström, vår störste och starkaste kille inte "orkat" med de långa passen.

Det har varit perfekt att ha med dessa rutinerade killarna som både kan båten bättre och har mer erfarenhet än vad vi har än så länge, säger Axel Munkby.

Vår taktiker och skipper Gustav Pettersson blir bara bättre och bättre med samspelet med Rasmus och vår trimmer Marcus Anjemark börjar få lite bättre koll på jibben och code zeron. "Bounsarna " blir inte så tunga längre säger Marcus lite skämtsamt.

Idag gick vi in i tävlingsmode mot de andra, där vi försökte att utmana de andra båtarna i lite tätare situationer. Vissa delar visade herrarna upp en riktig hög nivå mot de andra, men blir lite sena på "callen"  på den korta banan "20 minuter" två varv med halvindsstart.

Imorgon onsdag börjar det med sex race om dagen. Perfekt Palmaväder, 32 grader, lätt sjöbris på 6 m, där vi börjar med Fredrik Lööf och Andreas Axelsson på "bänken"

Team Gunvor är laddade upp till tänderna.

Stay tuned.

Björn Johansson