Tung svensk avslutningsdag för laserklasserna.

Det blir ingen svensk medalj i någon av laserklasserna. Josefin kom inte med i racen alls idag även om hon kämpade för att komma ikapp i båda dagens race. Josefin seglare medaljrace på söndag, men kan tyvärr bara nå den mest försmädligaste platsen på ett OS även om det är ett ”långskott”. Det ville sig inte alls idag , säger en besviken Josefin som verkligen har slitit för medaljchansen som tyvärr försvann idag. Jag skall visa på medaljracet att jag är att räkna med även framöver, avslutar Jossan.

Jesper fick till en bra start i första idag och en bra halv första kryss innan han kom i otakt och pareringsseglingen började. Jag var på gång, sa en uppgiven Jesper men när man inte får följa sina spår och trycken blir så ojämna kan man inte parera allt till slut. Jag försökte verkligen, men efter den första idag kände jag väl att nå medaljracet skulle bli otroligt svårt. Jag har inte hittat alls här på de inre banorna och det har kostat på tok för mycket. Både i energi och tagit hårt på självförtroendet. Hade jag bara kapat mina 20-30 placeringar till 10 -20 placeringar hade jag varit med och slagit om medaljerna. Så lite är det som skiljer och jag har haft mina chanser. Nu är OS över för min del. Det har varit en fantastisk resa och jag vill nog göra den igen, säger Jesper. Kanske i en annan båt eller också kommer jag tillbaka i lasern. Man vill ju ha revansch, va.
470 killarna hade en vilodag idag och skön återhämtningsdag. Vi har sex race kvar så vi är bara i början på härligheten, säger filosofen Dahlberg som bara älskar detta. Utmaningen, intensiteten och viljan att visa att ”vi kan” vara bland de bästa.
I övrigt seglade Max Salminen upp sig ytterligare några placeringar, snitt två 8:or idag och tjejerna i FX klassen ligger med topp tio efter 6 seglingar.

Imorgon seglar finnjollarna sina sista två race på Niteroi innan medaljracet på måndag. 470 killarna är tillbaka och seglar två race på Copacabana.
Medaljrace i RSX klasserna, även om herrarnas guld och silver redan är klara.
Stay tuned och häng med vet ja....

Sverigebarometern
6 Anton Dahlberg/Fredrik Bergström (efter 5 av 11 race) fem poäng upp till medaljplats
7 Max Salminen (efter 8 av 11) 14 poäng upp till medaljplats
7 Josefin Olsson (efter 6 av 11) kan bäst bli 4:a mrdaljrace söndag.
10 Lisa Ericson / Hanna Klinga (efter 6 av 13 race) 14 poäng upp till medaljplats
16 Jesper Stålheim (slutresultat)
/Björn Johansson/