Unga Team Gunvor kämpade väl

Sista dagen och det blev alldeles på tok för många småmissar på Team Gunvors GC32 idag. Vi hade bättre koll på båten idag, stundtals, men gaterundningarna blev otroligt täta, speciellt i slutet av dagen då vinden nådde nära 20 knop.

Vi tog lite för sena calls inför gaterna, då det blev väldigt tätt. Det kostade många meter då vi inte kunde gasa i rundningarna.Vi hade helt enkelt för lågt tempo ombord. På de sex racen fick vi till tre bra starter i mitten men stängde in oss själva genom att komma för högt mot startbåten i de övriga racen.

Resultatmässigt har vi varit med och "raceat" bra i hälften av racen och armbågarna  har blivit vassare allteftersom. Hälften av starterna har vi varit framme topp tre, men inte fått upp "den" på foilande läge lika snabbt som de andra båtarna, men vi är snart där, säger Rasmus Rosengren som är rorsman ombord. Killarna har gjort ett fantatisk jobb ombord och vi har lärt oss massor under den här veckan. Jag har nog aldrig sett en sådan utvecklingskurva från att när vi började för en vecka sen till idag.

Tack shorecrew JR, Nisse och Waker för en fantastisk support både på land och på vattnet.

Tack Fredrik Lööf, Kalle Torlén och Andreas Axelsson för er ovärderliga hjälp och coaching ombord.

Tack Team Gunvor för att fick chansen till denna utvecklingsmöjlighet inför nästa event med Team Gunvor Jr.

Rasmus Rosengren, Gurra Pettersson, Marcus Anjemark, Julius Hallström och Axel Munkby.

Nästa GC 32 event blir i Soto Grande på Spaniens ostkust i slutet på september, då med ett rent Junior Team.

/Björn Johansson