Ungtupparna tar för sig på Riddarfjärden.

Ingen respekt här inte. Första racet på gång efter en bra uppladdning i dagarna tre i Saltsjöbaden på KSSS Arena. Tuff windguru, inga meter men väl dock några knop sprudlar i några puffar på Riddarfjärden. Den kommer lite till och racingen kan starta. Första Racet. Spänningen är olidlig. Kanonstart i lä, ledningen vid första märket, gippsätter och punka, tappar hela fleeten på den gippen och kommer aldrig tillbaka in i racet. Lite vågskvalp ombord.

Ny båt och vi kvitterar in en DFL. Ny insats, lika bra start off line, men kommer in runt första korken förrän i mitten av fältet. Bareaway denna gång och en split nere vid första gaten och en vänster puff tar killarna upp i en grandios ledning som ingen tar ikapp. Bonk och den första spiken var ett faktum. Livet leker ombord. Vinden trallar runt lite och det blir ingen ”ordning” på varken skift eller ren riktning. Start tre och starten blir helt en  ”disaster” och killarna får inte till något vinnande vägval överhuvudtaget.  Det såg nästan ut som de slörade runt banan fast på ”låg” hela tiden. Ny approach i starten. Vinden fyller på lite och en lovartstart skulle bli melodin. Väl med runt första märket och killarna klockade in skift efter skift. Rätt imponerande i dessa svåra förhållanden. Vi har lite teknikproblem i den extremt lätta vinden, men så fort det bara blir lite tryck är vi med på riktig, konstaterar Rasmus Rosengren.

KSSS Artemis Youth Team gör en fantastisk första dag med serien 8(DFL), 1, 6, 2,4 som tar killarna in på en tredje plats totalt. Imponerande med tanke på tiden vi har haft i båten.

KSSS har ytterligare en båt på startlinjen genom John Bäck med besättning som trots extrem lite tid i en M32 knep en andraplats i det sista racet. More to come. Kanske vi får se två båtar i träning framöver på Baggensfjärden. Jag är sugen, säger en relativt nöjd John efter första dagen. Kanske vi får fler ur F18 familjen att tänka likadant, det vore kul.

Leder Gör Ian Williams, GBR, som inger lugn och strategiskt segling hela tiden. De gör som bara proffs visar upp. Tvåa Niklas Dackhammar, som var med uppe i alla racen, men med en blandning av oflyt och ivrighet missade ett antal delar i strategi, som gick emot, kostade det dem den totala ledningen efter första dagen.

Vi kör vidare imorgon kl 14 00 på Stockholm Arena , Riddarfjärden.

Hoppas du hänger på.

Välkomna att följa racens intensitet och puls extremt nära.

Resultat dag 1

www.m32.com

Björn Johansson