Team KSSS tvåa i Monaco

Team KSSS lyckades, efter en lite trevande start, ta hem andraplatsen på Monaco Optimist Team Race Regatta i helgen.

I veckan som gick arrangerade Yacht Club de Monaco sin årlig lagtävling i Optimist. På plats i Monaco fanns Team KSSS med ett lag bestående av Lova Forssén, Hedvig Liljegren, Rasmus Granzin, Calle Lagerberg och coachen Ton Thörn.

Efter en trevande start i round robin så samlade man ihop sig och lyckades gå vidare till final efter att ha slagit ut Finland i semifinalen. Efter ett par hårda matcher avslutade man på en hedrande andraplats efter att ha förlorat finalen mot Tyskland.

Sexton bra lag från klubbar runt om i Europa ställde upp och det är med glädje vi ser Team KSSS på en pallplats. Det visar på nivån som klubben seglare håller just nu. Bådar gott inför framtiden.

Coach Ton Thörn rapporterar från sista dagen:

Dag 4

Vi inledde dagen mot Finland där vi i första matchen seglade in 1, 2, 3 och 4. Tyvärr tjuvstartade alla. Därefter seglade vi in två hyfsat stabila vinster och gick till final.

Mot Tyskland i finalen blev det svårare och efter två mindre bra race vann vi ett race. I fjärde racet hade vi en stor ledning men lite oflax vid första rundningen och straff på sista kryssen så fick vi nöja oss med en andraplats."

För att komma till hemsidan med resultat och bilder klicka här

På bilden från vänster: Coach Ton Thörn, Lova Forssén, Hedvig Liljegren, Calle Lagerberg, Rasmus Granzin. 

/Anders Bengtsson