Partners

Team SCA och KSSS i Volvo Ocean Race

Svenska Team SCA deltar i Volvo Ocean Race 2014-15 med en båt med en helt kvinnlig besättning.

Teamet seglar både för KSSS och GKSS. Anledningen till att hygienföretaget SCA väljer en kvinnlig besättning är att 80 procent av företags slutkonsumenter är kvinnor.

I augusti 2012 var SCA första med att berätta att man skulle delta i Volvo Ocean Race 2014-2015 och i slutet av september 2013 tog man sig an teamets tävlingsbåt. Efter några dagar av tuffa och rigorösa båttester i Southampton förklarades hon ”ready to sail” och besättningen seglade ”hem” henne Puerto Calero på Lanzarote.

Volvo Ocean 65 är den första entypsbåten i Volvo Ocean Race/Whitbread Round the World Race 40-åriga historia. Båten är designad av Farr Yacht Design i USA och har byggts av ett konsortium av varv i Storbritannien, Frankrike, Italien och Schweiz.

I oktober 2014 startade den tolfte upplagan av Whitberad Round the World Race/Volvo Ocean Race från spanska Alicante. Tävlingen kommer att pågå till midsommarhelgen 2015 och avgöras i nio etapper.  Banan går från Alicante till Kapstaden - Abu Dhabi – Sanya, Kina – Auckland, Nya Zeeland – Itajai, Brasilien – Newport, USA – Lissabon, Portugal – Lorient, Frankrike – Haag, Nederländerna, till slutmålet i Göteborg dit båtarna kommer runt 21 juni 2015.

Bakom Team SCA står svenska SCA som är ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag som utvecklar och producerar personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter. Försäljning sker i cirka 100 länder under många starka varumärken, som de globalt ledande TENA och Tork samt regionala varumärken som Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo och Vinda. Genom satsningen gör SCA det möjligt för kvinnor att delta på en arena som normalt sett varit reserverad för män.

Text: Mats Olsson

För att följa racet och för mer information besök:
Team SCA
Volvo Ocean Race 

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2014-02-12