Saltsjöbadens Jolleskoj

Saltsjöbadens Jolleskoj

För de allra yngsta som är sugna på segling så har KSSS ett samarbete med Jolleskoj i Neglingeviken. Saltsjöbadens Jolleskoj erbjuder barn i åldrarna 6-11 en lugn och trygg introduktion till ett livslångt båtliv.

Två olika grupper

Sjöben: För barn ålder 6-8 som har ingen eller lite sjövana. En mycket lekfull introduktion till att vara på sjön. Med inslag av segling med ledare. Har vattenvana.

Segelskoj: För barn ålder 7-12 med lite mer båtvana. Kan simma 200 m. Fortsatt lekfull introduktion till sjön och segling.

Under kursveckan väljs aktiviteter efter väderlek med grundprincipen att deltagarna ska få möjlighet att prova på ett smörgåsbord av moment som tillhör båtlivet - se aktivitetslista längst ner. Det finns inga krav på att man aktivt måste genomföra ett moment som man inte känner sig mogen för utan då kan man till en början se på och kanske bli sugen!

Ledare

Ungdomar med erfarenhet av segling och ledarskap leder de olika barngrupperna.

Kursansvarig

Grundare och ansvarig för Joleskoj är Stefan Mälstad som under många år instruerat över 1 000 barn, ungdomar och vuxna i segling.

Material

Vi använder optimistjollar, mobila bryggor och ett antal motorbåtar för att genomföra de olika aktiviteterna under veckan. Båt ingår i avgiften. Alla har med sig egen matsäck och det bjuds på glass efter varje lunch!

Plats

Vi starta och avslutar varje dag på den lilla badholmen vid Saltsjöbadens Idrottsplats nedanför Näckenbadet. Vi beger oss ut på turer på Neglingeviken och Baggensfjärden.

En Jolleskojvecka håller på i 5 dagar mellan kl 9:00 och 16:00.
för mer info kontakta:  jolleskoj@gmail.com

Kursavgift

Sjöben: 2 300 kr
Seglarskoj: 2 500 kr 

Anmälan

Eposta barnets namn och ålder, önskad vecka och grupp till jolleskoj@gmail.com samt betala in Kursavgiften till SEB 5259 0060491 (meddela vecka + barnets namn) snarast för att säkra plats. Därefter skickas bekräftelsebrev med mer information. OBS! Begränsat antal platser - veckorna fylls upp utifrån anmälningsdatum.

Kontakt: jolleskoj@gmail.com

Aktivitetslista

sjövett - båtens delar - säkerhet ombord - råbandsknop - att paddla - bryggvett - segelkunskap - utflykt - att segla halvvind - stoppåtta - sjökort - att lägga till vid brygga - att slöra - allemansrätten - skattjakt - att lägga till vid bensinbrygga - pålstek - första hjälpen - lovart och lä - dubbelt halvslag om egen part - vindöga - att bogsera - strandhugg med bad - att kappsejsa - att länsa - sjöbris - styrbord och babord - att kryssa - att slå (vända mot vind) - att bada från brygga - väjningsregler - räddningstjänst - bada med jolle - att gippa (vända med vind) - hitta vindriktning - kasta ankare - hitta bra förtöjningsplats - olika väder - seglingens historia - vågor - sjöfåglar - högtryck och lågtryck - att vricka med roder - att hantera liten motorbåt - lära känna Saltsjöbaden från sjösidan

PDF

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2015-04-13