Opti 1 & 2

Opti 1 & 2

Optimistlägren vänder sig till 9-11 åringar. Här seglar vi optimistjolle och C55 i Grön, Blå, och Röd grupp. Antalet deltagare på optimistlägren är 50 barn och ca 15 instruktörer, husmödrar och meckar.
Optimistläger på Lökholmen 2017
Opti 1 26 juni - 1 juli 9 - 11 år 6 100 kr
Opti 2 14 - 19 augusti 9 - 11 år 6 100 kr

Lägren är uppdelade i olika grupper för att passa allas nivåer och önskemål:

Grön grupp
Grön grupp är för dig som har ingen eller liten seglingsvana. Här lär vi oss bland annat att segla runt en bana, ta oss ur vindögat, lägga till, rigga och kappsejsa. Dessutom lär vi oss båtens delar, knopar, sjövett och båtvård.

Blå grupp
För att delta i den blå gruppen ska du kunna segla halvvind, slör, läns och kryss runt en bana samt se var vinden kommer ifrån. Du ska kunna sitta på kanten av båten och segla.

Röd grupp
För att segla i den röda gruppen ska du kunna kappseglingens grunder. Här kommer du att lära dig mer om kappsegling. Maxantalet i den röda gruppen är 20 personer, uttagning sker under lägrets första dag.


Övrigt
Lägerledningen förbehåller sig rätten att placera barnen i passande grupper. Ett krav på samtliga läger och seglarskolor är att barnen kan simma minst 200 meter. Medlemsskap i KSSS är obligatoriskt för våra läger på Lökholmen.

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2016-10-11