Klass VIII

Klass VIII

Till dig som vill ta klass VIII och har Förarintyh samt Kustskepparen och VHF

Fartygsbefäl klass VIII - Sjöbefäl - Sjölotsen -19-20 november 2016

 

Kursen i Fartygsbefäl klass 8 är till för dig som vill framföra båtar i kommersiellt syfte. Efter avklarade prov får du ett utbildningsbevis som ger dig laglig rätt att framföra fartyg upp till 20 brutto i inre fart med maximalt 12 passagerare. 

Fartygsbefäl klass 8 är första steget mot att bli sjöbefäl. Tänker du använda din båt i tjänsten eller kanske köra en mindre taxibåt då måste du skaffa dig Fartygsbefäl klass 8 intyget. 

Utbildningen består av ett antal olika moment. Första momentet är Förarintyget, nästa moment är Kustskepparintyget, dessa anmäler du dig till separat. Till detta lägger du sedan Radarintyg med författningskunskap, en endagarskurs i Sjukvård och Brand samt några timmars genomgång av VHF radions funktioner. Efter detta är du klar för examen till Sjöbefäl.  

För information och hjälp med om vilka kurser du ska gå för att få en komplett Fartygsbefäl Klass 8 kontakta oss på info@sjolotsen.se så hjälper vi till.

Boka redan nu! begränsat antal platser till mycket reducerat pris! Senast 14 oktober 2016 

Men det är begränsat med platser, så skynda att boka!

Ordinarie klubbpris 4 200 kr för dig som är instruktör/hamnvakt och medlem i KSSS är priset 3 600 kr, så först till kvarn!

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2015-09-09