Vuxenseglarläger

Hösten 2017 är det återigen dags för KSSS vuxenseglarläger. Nu kan alla vuxna själva åka på läger – och inte bara avundsjukt se på när deras barn och unga drar på spännande sommarveckor i skärgården.

Vuxenläger 1    25-27 augusti 2017 4 000 kr
Vuxenläger 2 1-3 september 2017    4 000 kr

 

Vuxenlägren riktar sig främst till de med ingen eller liten seglingserfarenhet. KSSS arrangerar två vuxenläger under 2017. Första lägret är tre dagar och arrangeras 25–27 augusti. Andra lägret också tre dagar och arrangeras 1–3 september. Båda lägren är eskaderseglingar. Priset är 4 000 kr/kurs. I priset ingår mat och logi.

Men det handlar inte om att bli uppassad vid dukat bord eller sova mellan nytvättade lakan i ett välstädat hotellrum. På vuxenlägren lagar deltagarna sin mat själva och sover i stugor i medhavd sovsäck.

Lägren utgår från  Långholmen som ligger mellan Åkersberga och Ljusterö och avslutas i båtarnas hemma hamn som är i Saltsjöbaden. ”Normalt” används Långholmen till KSSS konfirmationsläger. Första kvällen tillbringas på  Långholmen där deltagarna får laga mat tillsammans och njuta av skärgårdens vackra natur. Men de ska också förbereda sig och båtarna för de kommande dagarnas segling. Andra natten tillbringar vi natten på en på en annan ö. Även här sover vi i små stugor och lagar vår mat tillsammans.

Båttypen är den klassiska långkölade IF-båten, som är en trevlig, pigg och stabil båt med ruff.

Seglingarna kräver ingen förkunskap. Det är grundläggande kunskaper som lärs ut. Så missa inte ett unikt tillfälle att få njuta ett par dagar av skärgårdens vackra natur och samtidigt träffa nya vänner och lära dig segla.
 

ANMÄL DIG HÄR