Opti 1,2 & 3

Optimistlägren vänder sig till 9-11 åringar. Här seglar vi optimistjolle och C55 i tre olika grupper. Antalet deltagare på optimistlägren är 50 barn och ca 15 instruktörer, husmödrar och meckar.

Opti-läger på Lökholmen 2018

Opti 1    25 - 30 juni Anmälan öppnar 1/1-18
Opti 2 31 juli - 5 augusti    Anmälan öppnar 1/1-18   
Opti 3 13 - 18 augusti Anmälan öppnar 1/1-18

Lägren är uppdelade i olika grupper för att passa allas nivåer och önskemål:

Grund
Grun är för dig som har ingen eller liten seglingsvana. Här lär vi oss bland annat att segla runt en bana, ta oss ur vindögat, lägga till, rigga och kappsejsa. Dessutom lär vi oss båtens delar, knopar, sjövett och båtvård.

Fortsättningsgrupp
För att delta i denna grupp ska du kunna segla halvvind, slör, läns och kryss runt en bana samt se var vinden kommer ifrån. Du ska kunna sitta på kanten av båten och segla.
Du har gått i Grundgruppen tidigare år.

Kappsegling
För att segla i denna gruppen ska du kunna kappseglingens grunder. Här kommer du att lära dig mer om kappsegling. Du bör ha gått i både Grund och Fortsättningsgruppen innan.I denna grupp använder vi alltid våtdräkt eller torrdräkt.


Övrigt
Lägerledningen förbehåller sig rätten att placera barnen i passande grupper. Ett krav på samtliga läger och seglarskolor är att barnen kan simma minst 200 meter. Medlemsskap i KSSS är obligatoriskt för våra läger på Lökholmen.