KSSS Blogg: Tack!

KSSS kan nu lägga årets ÅF Offshore Race till handlingarna och göra det med viss tillfredsställelse. Det som redan var norra Europas ledande havskappsegling blev på ett antal punkter bättre i år tex:

- Etableringen inne i stan är nu väldigt tight och bra och lockade mycket deltagare trots det ganska barska vädret.

- ÅF Inshore Races nya bansträckning med start och mål inne i stan blev lyckad vilket ledde till ett kraftigt ökat deltagarantal. En god uppslutning även till själva huvudtävlingen innebar att vi de facto fick stänga för ytterligare anmälningar några veckor före start.

- Omvänd startordning i ÅF Offshore Race (små båtar först) var uppskattad och gjorde att man hela tiden låg i närheten av andra båtar. Även den borttagna gaten vid Sandhamn ansågs som en förbättring.

- Området i Sandhamn blir också bättre och bättre (trots att målgången i år var ovanligt utdragen).
Så finns det inget vi kan göra bättre? Jo mycket. Vi har hunnit prata med många av er deltagare och fått en mängd goda råd. Vi ser också fram emot den kommande utvärderingen.
Som sig bör är det många som skall tackas efter det här fantastiska arrangemanget:

- Först alla funktionärer och kansli som med samfällda insatser gjort detta till det bästa ÅF Offshore Race hittills. Särskilt tack till Fredrik Feldreich som gjorde sitt 24:e och sista år som tävlingsledare, en enorm insats. Vi hälsar också Håkan Andersson välkommen som ny tävlingsledare. 

- För det andra alla våra partners med ÅF, Stockholms Stad, Handelsbanken, Volvo och Helly Hansen i spetsen. Alla era insatser och aktivering har bidragit till en bättre och tightare etablering av arrangemanget inne i Stockholm. Jag vill också passa på att tacka Seglarhotellet i Sandhamn som visade stor flexibilitet när vi tvingades dela upp regattamiddagen på två dagar, därtill i nyrenoverade lokaler och med utmärkt mat.

- Slutligen tack till alla seglare som kommit från när och fjärran för att delta i årets tävling. Trots de stundtals prövande vindförhållandena har de flesta lyckats genomföra seglingen runt Gotland med gott humör. 

Så låt oss minnas ÅF Offshore Race 2014 med glädje, vi ser fram emot nästa år!

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet