Jesper Stålheim VM-femma

Jesper Stålheim slutade på femteplats i Laser-VM i Split sedan arrangören tvingats ställa in alla seglingar den sista dagen. - Jag är väldigt nöjd såklart. Och lite lättad var jag allt att det inte blev något idag. Det är alltid lite ”risky” när man har en tjuvstart som är borträknad sedan tidigare.

VM i kroatiska Split har bjudit på väldigt olika förhållanden - från vindar med kulingbyar till sista dagens bleke. Men i sitt första internationella Laser-mästerskap sedan Rio-OS, för drygt ett år sedan, har Jesper visat att han fortfarande kan segla riktigt bra. Men om det blir en satsning i Laser mot OS 2020 eller något helt annat vet han inte ens själv.

-  Jag har ännu inte bestämt vad jag vill göra så det är lite svårt att säga vad det här betyder för framtiden. Nu ska jag hem och segla lite 49er igen. Först på Skiff-regattan i Långedrag och sedan i Olympic Class Regatta på Baggensfjärden i Saltsjöbaden.

Jesper Stålheim var besviken efter OS i Rio 2016 där han slutade på 16:e plats i Laser. Sedan dess har han dels tagit det lite lugnar med satsningen, del seglat lite andra båtar – framför allt tvåmansbåten 49er.

-  Jag var i och för sig femma på VM 2013 också. Men på vissa fronter var det här VM:et kanske mitt bästa event, åtminstone vad det gäller strategi och kryssar. Men jag tappade säkert 20 poäng under regattan på länsarna. Så jag tycker nog att jag har gjort bättre regattor totalt sett förr, säger Jesper.

 

Foto: Malcolm Hanes (Arkivbild)