KSSS vann andra omgången i Allsvenskan Segling

I helgen avgjordes andra omgången av Allsvenskan Segling i Jungfrusund på Ekerö utanför Stockholm. Och precis som första omgången blev det en kamp mellan KSSS och Cape Crow – där KSSS återigen drog det längsta strået.

KSSS lag bestående av Niklas Edler, Fredrik Appelberg, Julia Gross och Martin Wigforss imponerade genom att vinna nio av 15 race under de tre dagar omgången pågick.

Ekerö har bjudit på fina tävlingar med mycket publik och stabila vindar från tre upp till åtta m/s. Och den som trivdes bäst var KSSS duktige skeppare Niklas Edler:

- Det var jätteskönt att äntligen få slå Cape Crow och Patrik Sturesson. Förra året var det Cape Crow som vann här på Ekerö före oss. Och sedan vann samma besättning Mästarnas Mästare i höstas och även då var vi tvåa. Så dagens seger var extra efterlängtad, säger Niklas och fortsätter:

- Det har stämt bra för oss hela helgen. Vi hade nio spikar och några plumpar. Så de där spikarna behövdes verkligen. Egentligen är vi ju fyra rorsmän i den här besättningen, men det har ändå funkat jättebra i båten.

Efter 15 omgångar och 45 race på Ekerö stod KSSS till slut som vinnare före Cape Crow Yacht Club från Göteborg och Ekolns Segelklubb från Uppsala som blev trea.

Nu är allsvenskan 2017 halvvägs. Två av fyra omgångar har avgjorts och KSSS kan ta sommaruppehåll som serieledare före de regerande mästarna från Cape Crow som var tvåa både första och andra omgången. KSSS, som vann Allsvenskan 2015, har alltså två poäng medan Cape Crow har fyra poäng. Sedan är det ett hopp ner till trean Rörvik på 14 poäng.

Nästa omgång avgörs i Jönköping där seglingarna kommer att avgöras 25–27 augusti på Munksjön mitt i stan. Sist ut i Allsvenskan 2017 blir SS Kaparens arrangemang på Kungsbackafjorden 8–10 september.