Anton och Fredrik i medaljfinal

Lördagens världscupseglingar i Miami bjöd på fina vindar runt 7–9 m/s, men en krabb och jobbig sjö. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström är kvar på tredjeplats inför söndagens avslutande medaljrace.

All segling fick ställas in på fredagen då det blåste runt 16–20 m/s. Men på lördagen var det fina förhållande på Biscayne Bay.

Nu väntar medaljrace. Av de fyra KSSS-båtarna som varit med i Miami är det två som är topp-10 i sina respektive klasser och bland de som seglar medaljfinal. Förutom Anton och Fredrik är även Josefin Olsson i medaljfinal i Laser Radial.

I 49er slutar Carl P Sylvan/Marcus Anjemark på 15:e plats och samma placering blir det för Johannes Pettersson i Finnjolle.

- Vi har seglat både bra och dåligt här i Miami. Vi saknar lite farten och vi kunde ha varit lite bättre på starterna och lite bättre på kryssen, säger Anton självkritiskt.

Under lördagens tre seglingar fick de serien 4-11-4. De var aldrig riktigt med i toppen, mycket på grund av deras svaga starter. Men de seglade upp sig från 8–12 plats till 4–5 plats.

I Laser Radial blir det medaljrace för Josefin Olsson som är på nionde plats. Josefin fick serien 5-10-14 på lördagen och har 17 poäng upp till bronsplatsen.

Fredagens inställda seglingar gjorde att Carl P Sylvan/Marcus Anjemark aldrig fick chansen att ta ikapp de placeringar som behövdes för att få segla medaljracet, som för deras del avgjordes på lördagen.

- Det känns trist. Vi hade lite för många dippar och lyckades inte hålla jämnheten tillräckligt bra den här gången. Nu får vi gör en bra analys och komma tillbaka starkare, säger Carl.

 

Foto Jesus Renedo.