Julia och Hanna avancerar på EM

Julia Gross/Hanna Klinga, KSSS tog ett stort kliv i resultatlistan av EM i 49erFX, från nionde till fjärde plats i totalen. Guldfinalserien, där de 25 bästa möts, drog igång på onsdagen och de två inledde med att först bli tvåa och sedan spika dagens andra race.

- Idag seglade vi med självförtroende och smällde till med kanonstarter. Vi är här på EM för att träna på vissa specifika saker inför VM, som ändå är högsta prioritet i år, i och med nationskvalet till OS. Att ligga fyra är vi såklart nöjda med, men vi tänker inte hymla om att vi vill mer och siktar uppåt, berättar Julia.

Polska Gdynia bjöd på onsdagen på uppskjutna starter och skiftande och mycket ostabila förhållanden. Först ut var 49erFX och Nacra17 som inledde seglingarna i en nordlig bris runt fem m/s under tunga gråa moln.

Vinden ökade sedan upp mot tio m/s när en kraftig front med åska närmade sig och för herrarna i 49er blev det inga seglingar alls denna dag.

I Nacra17 hann man med två seglingar där Emil Järudd och Cecilia Jonsson blev 23:a och 26:a. De ligger nu 27:a i totalen.

Text: Mats Olsson, Svenska Seglarförbundet