KSSS Andelssegling J/70

Säsongen 2018 är det premiär för KSSS andelssegling. Med fyra stycken klubbägda J/70 tävlingsbåtar kommer KSSS arrangera organiserad träning med två olika andelsupplägg. Andelseglingen riktar sig till dig med seglingserfarenhet som vill utveckla din kappsegling. Andelssegling innebär inte att du har ägarskap i en båt, tvärt om, du seglar och KSSS tar hand om allt rörande service, vinterförvaring och finmeck. Mer segling - mindre ägande!

 

> STARTUP-MÖTE <

På torsdagen den 26:e april berättar vi mer om upplägget för KSSS andelssegling och ger dig möjligheten att testa våra J/70-båtar. 

Anmäld ditt intresse via länken nedan 'Intresseanmälan'

När Torsdag den 26:e april start kl 18.00
Var Sjövillan, KSSS. Hotellvägen 9, Saltsjöbaden
Hur Genomgång av KSSS andelssegling med avslutande segling, ta med egna seglingskläder och flytväst

 

 

KSSS andelssegling passar många målgrupper, ger kul segling utan krångel till en låg kostnad jämfört med att äga en egen båt.

Säsongen 2018 kommer KSSS att börja med andelssegling. Med fyra stycken klubbägda J/70 båtar kommer det hållas organiserad träning med olika andelsupplägg i Saltsjöbaden. Seglingen kommer vara inriktad mot flera olika målgrupper och träningen kommer läggas upp så att både nybörjare för kappsegling och de mer erfarna får sitt. I Saltsjöbaden finns redan ett 15-tal privatägda J/70 båtar varför träning och tävling med andelsägarna kommer samplaneras.

Magnus Woxén som är en av idéskaparna bakom KSSS andelssegling hoppas på ökad seglingsaktivitet på Baggen.

 – En viktig del för en seglingsklubb är ju naturligtvis att så många som möjligt kan segla aktivt och har möjlighet att utveckla sig inom seglingen.

Att inte behöva äga båt gör steget enklare att ta sig oftare ut på vattnet.

J/70 båten är en av världens snabbast växande entypsklasser med över 1 300 båtar sålda sedan 2013 varav ca 35 st i Sverige. Hela 166 båtar deltog vid VM på Sardinien 2017. Båten är sportig och det behövs en aktiv besättning som oftast består av 4 personer.


Två olika andelsupplägg

Teamandel är för de som har eller planerar att sätta ihop ett team och vill ha möjlighet träna och kappsegla utan att äga båt.

Dessa team tränar tillsammans med de privata J/70-besättningarna på torsdagar. Under året arrangeras organiserad träning under cirka 14 veckor.  

I teamandelen kan man också kostnadsfritt boka egna träningstillfällen när båtarna är lediga samt boka båtarna för kappsegling till extra kostnad.

Personlig andel är för den som kan segla men vill utveckla sin kappsegling men saknar en egen besättning.

Deltagarna delas upp i blandade grupper beroende på erfarenhet/kunskap.

Under året så kommer det vara cirka 14 veckor med organiserad träning. Med personlig andel kan man inte boka/hyra egna träningstillfällen.


Testa på, klippkort är för dig som vill testa på hur det är att tävlingssegla, du kan utnyttja klippkortet under 3 ggr under året det köptes. Du delas in i ett lag efter kunskapsnivå. 

 

Träningsprogram 

Beroende på nivå och antalet andelar 2018 kommer KSSS att hålla aktiviteter under två vardagkvällar i veckan samt seglingar under ett antal söndagar. Säsongstart i vår är mitten av april, sommaruppehåll från mitten av juni till augusti och höstterminen börjar i slutet av augusti och avslutas under september månad. 

Måndagar: Personlig andel / teamandes beroende på efterfrågan
Torsdagar: Teamandelsträning tillsammans med övriga privata J/70
Söndagar:    Söndagscupen

 

Priser

Teamandel

Senior    24 500 kr / år
Junior, under 23år       14 500 kr / år

Depositionsavgift   

  7 000 kr
    Depositionsavgiften återbetalas i slutet av säsongen om inga skador skett. 
 Personlig andel    
Senior   3450 kr / år
Junior, under 23år   2 150 kr / år
Depositionsavgift   7 000 kr
    Depositionsavgiften återbetalas i slutet av säsongen om inga skador skett. 
Testa på, klippkort    
3 ggr   

995 kr / 3 ggr

   

Klippkortet går endast att köpa en gång per person

Medlemskrav i KSSS på alla som köper team- eller personligandel. Mer information om KSSS medlemsskap, klick här

 

 

Anmäl ditt intresse

Nu har vi öppnat för intresseanmälan, vi kommer att hålla ett informationsmöte under våren för mer information om upplägg och träningsschema. Träningsschemat fastställs utifrån antalet teamandelar. Intresseanmälan är inte bindande. Länk till intresseanmälan hittar du här.