Gotland Runt på Baggen 27 juni

Världens största årliga havskappsegling - Gotland Runt fick ställas in i år på grund av den rådande pandemin. Nu kör vi istället Lilla Gotland Runt för att manifestera friheten att vara ute i friska luften och på vattnet. Med denna stora jolleregatta vill vi att alla jolleseglare på KSSS och närliggande klubbar går man ur huse för att vara en del av denna folkfest på vattnet.

Tänk er Lisa som rundar Almagrundet i sin optimistjolle och sticker av i en härlig slör mot Gotland. En halvtimme senare korsar hon mållinjen vid Sandhamn. Hon har gjort sitt första Gotland Runt.

Den 27 juni arrangerar vi Lilla Gotland runt på Baggensfjärden utanför Saltsjöbaden. Alla jolleseglare, allt ifrån gröna optimister till klubbens OS-seglare som tävlar i en gammal eller ny jolle är välkomna att seglade denna minivariant av den klassiska havskappseglingen.

Regattan seglas som distansbana utanför KSSS klubbhus i Saltsjöbaden med jaktstart. Jaktstart innebär att de långsammaste båttyperna* startar först och de snabbaste sist. Först i mål vinner.

Starten går precis utanför KSSS klubbhus och de långsammaste båtarna startar klockan 12:00 den 27 juni. Rorsmansmöte sker digitalt en och en halv timme innan start.

Mer information kommer i nästa vecka men vi kan redan nu garantera att det kommer att bli riktigt roligt! Vi hoppas på samma stora deltagarantal som stora Gotland Runt, dvs runt 200 båtar.

På grund av den rådande pandemin kommer vi inte att arrangera några aktiviteter på land kopplat till tävlingen utan uppmanar våra deltagare att komma vattenvägen till start. Vi kommer även att föreslå ett antal olika sjösättningsramper i närområdet där man kan sjösätta sina jollar. Syftet är undvika smittspridning och uppmanar deltagare och deras föräldrar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

*Svenskt Respit System (SRS) är ett handikappsystem som gör att olika båttyper kan tävla mot varandra.

Inbjudna klasser: Optimistjolle, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, RS Aero 5, RS Aero 7, Moth, Waszp, OK-jolle, 29er, 49erFX, 49er, 505, F18.