KSSS Djurgårdshamn

Gästhamnen är stängd för säsongen.

Till sommaren 2021 öppnar KSSS en ny gästhamn mitt i centrala Stockholm. Med denna hamn hoppas vi att fler båtburna turister och stadsbor skall ta chansen att besöka Stockholm och kanske framför allt då Djurgården med det fantastiska utbud av aktiviteter som finns här. De som främst kommer att lägga till i hamnen är de som tycker båtlivet är härligt, men vill ta en paus från klubbholmar och ytterskärgård och besöka staden med dess utbud av restauranger och aktiviteter. Bara Djurgården har årligen 15 miljoner besökare och vi tror att några av dem också hellre skulle välja båten för att ta sig in till stan.

Hamnbeskrivning

Gästhamnen på Djurgården består av tre pontonbryggor med mellanliggande kajer framför Junibacken. Hamnen är öppen från 28 juni till 15 september. Bryggorna bemannas av hamnvakter från KSSS som du lätt känner igen på deras röda jackor och blå pikéer. Hamnvakterna finns där för att hjälpa dig som gäst, tveka aldrig att fråga eller be om hjälp!
Hamnkontorets öppetider är 08.30-20.30. Djupet i hamnen varierar från 2-6 meter. 

Gästplatser

Det finns ca 120 gästplatser i gästhamnen. Reserverade dockspotplatser är markerade med skyltar. 
Gästhamnen har 10 st bokningsbara platser som bokas via www.dockspot.com, bokningsavgift tillkommer utöver hamnavgiften och du hittar mer information under Bokningsvillkor i menyn här till höger.

Faciliteter

Intill gästhamnen finns duschar, toaletter och sopstation för hamngäster. 

Fartbegränsning

I området kring gästhamen är fartbegränsningen högst 5 knop.
Vi ber er tänka på båtens svall när ni passerar hamnen.

Förtöjning

I hamnbassängen förtöjer man med hjälp av mooringlinor som är fästa vid bryggorna. Linan går därifrån ner till botten där den fäster vid en kätting. Det blir alltså som ett fast installerat akare. ANKRING FÖRBJUDEN. 

 

Kontakt

Hamnkapten Djurgården: Malin Dunér 08 - 556 166 86, [email protected]

Hitta hit: Nordvästra hörnet av Djurgården bredvid Junibacken. Galärvarvsvägen 8, 115 21 Stockholm.

I nära anslutning (inom 800 meter) finns mängder av aktiviteter att besöka:

 

Välkomna!