Instruktörsuttagning för 2021- ANMÄLAN ÄR STÄNGD

KSSS har som ambition att skapa världens bästa seglarläger för de barn och ungdomar som varje år deltar på våra läger. För att uppnå det behöver vi engagerade och duktiga ledare. Första steget till att arbete inom vår lägerverksamhet är genom att vara praktikant på ett av våra läger.

Intresseret för att söka som instruktör har varit stort i år och vi kommer inte att ta in några ny ansökningar efter sista anmälningsdag som var den 20 augusti.

 

KSSS Instruktörstuttagning

Varje höst håller vi en uttagning vid KSSS anläggning Sjövillan i Saltsjöbaden. Vi tror att det bästa sättet att lära sig är att komma ut i verksamheten på våra lägeröar och arbeta tillsammans med våra mer erfarna ledare, därför är man praktikant sitt första år. Att vara praktikant är första steget mot att arbeta som instruktör, kock eller meck på våra öar och under praktikantåret får man inget betalt.

För att praktikantåret ska bli så bra som möjligt, både för våra praktikanter, för alla våra ledare och, framför allt, för de barn som deltar på våra läger, kan vi bara ta emot ett begränsat antal praktikanter varje sommar. De senaste åren har vi haft långt fler sökande än vi har platser att fylla, vi har sökande både bland våra gamla lägerdeltagare men även sökande som seglat inom andra klubbar och föreningar. Roligt för KSSS verksamhet, men också svårt då vi tvingas tacka nej till många duktiga ungdomar som är sugna på att arbeta på våra öar.

Alla dem som inte får plats uppmanar vi att söka igen – vi har många ledare inom vår lägerverksamhet som sökt flera gånger. Årets upplaga av uttagningen är i september, sista ansökningsdag var 20 augusti.

Vänligen notera skillnaderna mellan uttagning och instruktörsläger. 

ANMÄLAN TILL INSTRUKTÖRSLÄGRET ÖPPNAR 15 NOVEMBER

Har du några frågor får du gärna kontakta vår lägeransvarige Marie Bratt på [email protected]