Instruktörsuttagning för 2022

KSSS har som ambition att skapa världens bästa seglarläger för de barn och ungdomar som varje år deltar på våra läger. För att uppnå det behöver vi engagerade och duktiga ledare. Första steget till att arbete inom vår lägerverksamhet är genom att vara praktikant på ett av våra läger.

 KSSS Instruktörstuttagning

Varje höst håller vi en instruktörsuttagning vid KSSS anläggning Sjövillan i Saltsjöbaden. För att söka måste du vara född 2005 eller tidigare. Vi tror att det bästa sättet att lära sig är att komma ut i verksamheten på våra lägeröar och arbeta tillsammans med våra mer erfarna ledare, därför är man praktikant sitt första läger. Att vara praktikant är första steget mot att arbeta som instruktör eller kock på våra öar och under praktikantlägret får man inget betalt.

För att praktikantlägret ska bli så bra som möjligt, både för våra praktikanter, för alla våra ledare och, framför allt, för de barn som deltar på våra läger, kan vi bara ta emot ett begränsat antal praktikanter varje sommar. De senaste åren har vi haft långt fler sökande än vi har platser att fylla, vi har sökande både bland våra gamla lägerdeltagare men även sökande som seglat inom andra klubbar och föreningar. Roligt för KSSS verksamhet, men också svårt då vi tvingas tacka nej till många duktiga ungdomar som är sugna på att arbeta på våra öar.

Alla dem som inte får plats uppmanar vi att söka igen – vi har många ledare inom vår lägerverksamhet som sökt flera gånger. 

Vänligen notera skillnaderna mellan uttagning och instruktörsläger. Det är inget krav att man har gått instruktörslägret för att kunna söka till Instruktör.

ANMÄLAN TILL INSTRUKTÖRSLÄGRET ÖPPNAR 15 NOVEMBER 2021.

Har du några frågor får du gärna kontakta vår lägerkoordinator Marie Bratt på [email protected]

 

Uttagningen av nya instruktörer för 2022 pågår och vi tar inte emot några nya ansökningar utan hänvisar till hösten 2022.