Praktikantuttagning inför 2019

KSSS Juniorkommitté har som ambition att skapa världens bästa seglarläger för de barn och ungdomar som varje år deltar på våra läger. För att uppnå det behöver vi engagerade och duktiga ledare. Praktikantåret är ett första steg till vidare arbete inom vår lägerverksamhet.

Årets praktikantuttagning går av stapeln lördagen den 22 september 2018 på KSSS anläggning Sjövillan i Saltsjöbaden. Dagen börjar 9:00 och slutar c:a 17:00. Vi ses vid huvudentrén, ta med flytväst och kläder som passar vädret.

Vi har vissa baskrav som är gemensamma för alla våra praktikanter:

 • Du måste vara född 2002 eller tidigare
 • Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar, de är för dem vi är där!
 • Du ska visa gott sjömannaskap
 • Visa gott omdöme
 • Förmåga att säkert framföra en motorbåt
 • Vilja och förmåga att vara en god förebild
 • Förmåga att agera i stressade situationer
 • Förmåga att samarbeta och fungera i grupp

Vidare har vi specifika baskrav beroende på vilken roll du sökt:

 • Som seglingspraktikant ska du ha goda kunskaper inom segling
 • Som kökspraktikant ska du ha ett intresse för mat, planering, organisation, hygien & hälsa
 • Som meckpraktikant ska du ha ett intresse för att arbeta med underhåll och fixa/laga båtar, glödlampor och allt annat som behöver fixas

Under dagen kommer du att få möjlighet att visa dina färdigheter inom resp. område. I tillägg kommer du att få genomgå en kort intervju där vi får veta lite mer om dig.

Senast 9/9 2018 vill vi att du anmäler dig, sedan stänger anmälan. Tänk på att anmäla dina egna kontaktuppgifter, framöver vill vi kommunicera direkt med dig.

I tillägg vill vi att du senast den 9/9 2018 mailar oss ett kort brev där du beskriver dig själv, talar om varför du vill arbeta inom vår verksamhet, berättar om ev. tidigare erfarenheter av barn, dina andra intressen och annat du kanske vill att vi ska veta. Brevet ska inte vara långt, max en A4, och skicka gärna med ett foto på dig själv. Maila ditt brev till [email protected] och från din egen mailadress.

Vi förväntar oss inte att du ska kunna allt från början, praktikantåret finns för att du ska ha möjlighet att lära dig och utvecklas, det sker bäst på plats inom verksamheten. Ni är många som söker och vi har en begränsad möjlighet att ta emot alla som praktikanter. Det kan därför vara så att du trots goda baskunskaper inte antas inför sommaren 2019. I det fall du är fortsatt intresserad är du varmt välkommen att söka igen under hösten 2019.

Om du blir antagen som praktikant förväntar vi oss att du deltar i den praktikantutbildning vi kommer att genomföra under våren 2019. Under c:a 2 dagar kommer vi att göra vårt bästa för att förbereda dig inför sommarens arbete. Du kommer sedan att erbjudas praktikantplats på ett läger under sommaren 2019.

Har du några frågor får du gärna kontakta Helena Zander på [email protected]

Väl mött den 22/9 kl. 9.00, kom i tid!

ANMÄLAN ÄR NU ÖPPEN - KLICKA PÅ LÄNKEN NEDAN.