Instruktörs- & praktikantuttagning inför 2021

KSSS Juniorkommitté har som ambition att skapa världens bästa seglarläger för de barn och ungdomar som varje år deltar på våra läger. För att uppnå det behöver vi engagerade och duktiga ledare.

Årets instruktörs- och praktikantuttagning går av stapeln lördagen den 28 september 2019 på KSSS anläggning Sjövillan i Saltsjöbaden. Dagen börjar 9:00 och slutar c:a 17:00. Vi ses vid huvudentrén, ta med flytväst och kläder som passar vädret.

Vi har vissa baskrav som är gemensamma för alla våra instruktörer och praktikanter:

 • Du måste vara född 2003 eller tidigare för att söka som praktikant och behöver vara född 2001 eller tidigare för att söka som instruktör/kock/meck.
 • Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar, de är för dem vi är där!
 • Du ska visa gott sjömannaskap
 • Visa gott omdöme
 • Förmåga att säkert framföra en motorbåt
 • Vilja och förmåga att vara en god förebild
 • Förmåga att agera i stressade situationer
 • Förmåga att samarbeta och fungera i grupp
 • Du ska leva KSSS gemensamma värdegrund och efterfölja våra principer

Vidare har vi specifika baskrav beroende på vilken roll du sökt:

 • Som seglingspraktikant/instruktör du ha goda kunskaper inom segling
 • Som kökspraktikant/kock ska du ha ett intresse för mat, planering, organisation, hygien & hälsa
 • Som meckpraktikant/meck ska du ha ett intresse för att arbeta med underhåll och fixa/laga båtar, glödlampor och allt annat som behöver fixas

Under dagen kommer du att få möjlighet att visa dina färdigheter inom resp. område. I tillägg kommer du att få genomgå en kort intervju där vi får veta lite mer om dig.

Senast 15/9 2019 vill vi att du anmäler dig, sedan stänger anmälan. Tänk på att anmäla dina egna kontaktuppgifter, framöver vill vi kommunicera direkt med dig.

I tillägg vill vi att du senast den 15/9 2019 mailar oss ett kort brev där du beskriver dig själv, talar om varför du vill arbeta inom vår verksamhet, berättar om ev. tidigare erfarenheter av barn, dina andra intressen och annat du kanske vill att vi ska veta. Brevet ska inte vara långt, max en A4, och skicka gärna med ett foto på dig själv. Maila ditt brev till [email protected] och från din egen mailadress.

Ni är många som söker och vi har en begränsad möjlighet att ta emot alla som instruktörer och praktikanter. Det kan därför vara så att du trots goda baskunskaper inte antas inför sommaren 2020. I det fall du är fortsatt intresserad är du varmt välkommen att söka igen under hösten 2020.

Om du blir antagen som praktikant/instruktör/kock/meck krävs det att du deltar i de utbildningar vi kommer att genomföra under vintern/våren 2020. Du kommer sedan att erbjudas plats på ett läger under sommaren 2020. Som instruktör utgår lön för arbetade dagar men ej som praktikant.

Som praktikant förväntar vi oss inte att du ska kunna allt från början, praktikantåret finns för att du ska ha möjlighet att lära dig och utvecklas, det sker bäst på plats inom verksamheten.

Har du några frågor får du gärna kontakta vår lägeransvarige på [email protected]

Väl mött den 28/9 kl. 9.00, kom i tid!

ANMÄLAN ÄR NU STÄNGD