Tre grensegrar i Göteborg.

Härlig avslutning på GKSS Olympiska Regatta i Göteborg. Seger i 29er,Laser R och 470.

Under dagarna tre har KSSS elit och juniorelit seglat i Långedrag, Göteborg  på GKSS Olympic Regatta. Vi hade 12 båtar på plats under fantastiska seglingsförhållanden. Nytt för året var ett test på att köra medaljrace sista dagen, ett race för de sex bästa från grundserien. Det är roligt att se blandningen av våra större juniorbåtar, Feva/29er/ Laser 4,7/ Radial ihop med de olympiska klasserna.

Seglingen inne i Långedragsgrytan gör seglingen lite svårare, men väl utslagsgivande.Framgångarna stod våra nygamla junioressen  Emil Järudd/ Fabian Bergman för, som krossade allt motstånd i 29er klassen. De gjorde de även i medaljracet. Även i Laser Radial klassen seglade Hugo Svensson starkt och placerade sig på tredje plats totalt. Detta var det andra ISAF Youth World kvalen och det ser lovande ut inför det sista avgörande kvalet.

I OS klasserna visade Josefin Olsson att hon är bäst med råge. De unga tjejerna blixtrar till i enstaka seglingar, men Josefin går som tåget självt och blir inte sämre än trea på något av de11 seglingarna. Hon seglar stabilt säkert och gör inga utsvävningar. Dessutom var det inte hennes ”före” på undanvindarna ,vilket gjorde att hon inte kunde visa sin överlägsenhet i den ” grenen”.

Glädjeämnet under tävlingen var Boos SS Vilma Bobeck som kom tvåa totalt i Radial. En tjej som verkligen klivit in i klassen med bravur och som vi säker kommer att få se mer utav. Joel Jelf visade också prov på riktig bra segling och missade medaljracet mer 0 poäng, men han kommer tillbaka redan om ett par veckor och tar revansch.

Jesper Stålheim  ledde inför dagen medaljrace och det blev en aktiv kamp in mot mål då vinden blev extremt svag. Gippduellen gick igång så propellerbladen på Hisingen började snurra av vindraget, där  Jesper förlorade kampen mot Emil Cedergård, som vann totalt på samma poäng. Vårt Master ess Urban Nyhammar visar att gammal är äldst och tog en bra 9 plats. Claes Törnsten 11: e och Lukas Bergman en 13: e plats.

I 470 klassen tog Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström segern till slut i en rafflande match mot  C-F Fock/ Marcus Dackhammar, där juniorerna åkte på ett straff i prestarten och resan var över. KSSS seger.

I Skiffklasserna 49er och 49erFX visade GKSS sin styrka i båda klasserna och som vi förlorade, men vi går starka ut ur förlusten. Carl Sulvan/ Otto Hammel och Lisa Ericson/ Hanna Klinga vann och Gustav  Petterson/ Marcus Anjemark , 4:a och Julia Gross/ Cissi Jonsson , 2:a samt Johanna Sommarlund/ Therese Antman 3:a.

Tack GKSS för en väl genomför Regatta. Vi behöver jobba lite mer på formatet,  och ”släppen” på de svarta flaggorna, men vi är absolut på "våg" åt rätt håll.

http://www.gkss.se/en/Events/OCR/menu/OCRresults/

Björn Johansson