Anjemark/Sylvan tvåa på US Midwinters i 49er.

Det känns bra inför de stora laddningarna efter den här helgen, säger Marcus och Carl P Sylvan efter en andra plats totalt i 49er på US Midwinters under helgen.

Killarna seglade stabil, kommenterar coachen Anders Perols. Världscupen och VM står för dörren i ett svep för Nacra , 49er och 49er FX.

FX tjejerna Cecilia och Julia var också med, men fick en förarglig tjuvstart i sista racet som gjorde att de tappade ner till en tionde plats totalt. Lisa och Hanna missade vinsten på ett ynka poäng.


Nacran, Ida och Rasmus åkte lite berg o dal bana i resultaten, men seglade riktigt bra när det var på topp. Fem seglingar under en dag i 5-9 m/s tog ut sin rätt. Tre topp 8 placeringar i delseglingarna så ser det dock lovande ut.

Idag fortsätter träningsperioden där några tar en vilodag. Vi tränar tre dagar och sen går in i  ”tävlingsmode” igen. Nästa måndag startar världscupen och skarpt läge.

Vädret har varit lite ogynnsamt under veckan då det inte gått att segla på grund av för mycket vind och det verkar inte stabilisera sig än på några dagar.

/ Björn Johansson