Fyra svenska båtar i medaljrace i Miami.

Det blir fyra svenska båtar i medaljracet imorgon. 49er, 49erFX med två båtar, Laser S. Äntligen fick vi till ”det” hela vägen in till medaljracet, vad Carl P kommentar efter 14 tuffa race. Vi blev lite passiva i starterna efter svart flaggen andra dagen, men har vågat komma tillbaka på linjen och bli lite offensivare igen. Ett måste i ett så här tätt fält där 25 båtar kan nå medaljrace. Vi har hittat väldigt rätt på banan, fyller Marcus i och dessutom inte tagit för stora risker. Det har gett oss självförtroende och att ...vi vågat göra det som vi instinktivt velat göra.

Jesper spikade första seglingen idag  igen och fick slita de två andra racen, men de fick de andra också göra. Jag är rätt nöjd så här långt och skall se till att få ett bra medaljrace, men det brukar jag få här i Miami säger Jesper även om jag bara kan avancera någon plats.
Det ser bra ut för Jespers uttagning till OS med två bra placeringar de sista två viktiga tävlingarna. Det är dags nu SOK. Make it happen.

Även Julia och Cecilia kvalade in till medaljracet som sjätte båt. En framgång i sig är att komma tillbaka topp tio i världen efter sex långa månader med rehabiliteringsträning och lite segling. Det känns bra, säger en glad Julia. Kroppen funkar och det känns skönt för mig också, säger Cecilia som har dragits med skadorna.

Lite tyngre dag hade Josefin Olsson som missade medaljracet efter tre tunga race idag 25,BLF, 24 och tappade till en totalt 14.e plats. Inget att säga om. Jag var inte på ”tå ” idag och gjorde många små misstag. Då ska man inte få segla medaljrace, kommenterar en besviken Jossan.

Nacran seglade fyra race idag, sega starter, men bra vägval gjorde ändå att de var med bra i två race. Den bästa starten i fjärde race gav tyvärr ingen utdelning då vinden nästan dog helt på den sida de trodde var fördel. Vi blir lite för sena i våra beslut när vi behöver växla om och de kostar så fantastisk mycket meter och båtar. Det är därför vi ser lite väl ”tunga” i resultatlistan säger en moloken Ida.

Stay tuned
Resultat http://www.sailing.org/worldcup/results/

KSSS Barometern inför medaljracet.

3.   Carl P Sylvan/ Marcus Anjemark, 49er
6.   Julia Gross/ Cecilia Jonsson, 49er FX
6.   Jesper Stålheim, Laser
14. Josefin Olsson, Laser Radial, slutresultat
32. Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra, slutresultat
Övriga svenska båtar
2.   Lisa Ericson/ Hanna Klinga, 49er FX
12. Fritiof Hedström/Victor Västernäs, 49er slutresultat
12. Björn Allansson, Finnjolle, slutresultat
15. Victor Bergström/Niclas During, 49er slutresultat
44. Anders Karlsson, Laser, slutresultat

/ Björn Johansson