KSSS elit laddar upp på Spåtind.

Under dagarna tre körde KSSS elitseglare sitt årliga fysupptaktssamling på Fredrik Lööf Arena, Spåtind, strax norr om Lillehammer i Norge. 35 seglare var kallade och 27 kom till start.

Här får vi möjlighet att träffas under riktigt bra förutsättningar, där vi kommer bort från civilisationen och kan träna fys tillsammans, utbyta funderingar på sin seglingssatsning oavsett var i den man är. En del av våra seglare fick också känna på ” när man har gått in i väggen” upplevelsen. Det som inte…   , härdar. 

Spåtind är en fantastisk anläggning, som har allt. Bra rum, bra mat och bra spår och ett gym för extrapass och eller ”nedjoggning”.

Vintern visade sin fulla styrka. Temperaturen sjönk ner till friska -25 som värst.
Förutom skidåkningen och tunga skidpass efter förmåga så pratade våra OS seglare, Anton, Fredrik B, Josefin och Jesper hur de skulle lägga upp sina kommande sju månader inför OS. Där också Fredrik Lööf gav sina funderingar på vad som man borde skala bort och lägga till. En erfarenhet som är svårslagen ur svenska mått mätt alla kategorier efter sex OS starter.

Vi kom även in på resonemang när det inte går som man vill. När det kommer in andra båtar och ”stör” och tar den åtråvärda platsen. Hur man hanterar känslor kring detta fenomen. Hur man arbetar vidare och så fort som möjligt går in i nästa ”olympiad” innan den andra är över.

Det blev ivriga samtal i gruppen och frågorna haglade till våra stjärnor.
Tack Spåtind för en fantastisk service på en kanonarena. Vi kommer gärna tillbaka.

/Björn Johansson