Finska färger på Baggen

Seglarfesten med över 400 jollar är i full gång hos KSSS i Saltsjöbaden. Stämningen är på topp, seglarna är taggade och coacherna samt familjerna njuter av KSSS Olympic Class Regatta både på hamnplan och ute vid banorna. Till vår glädje ser vi i år igen väldigt många finska deltagare i startfältet. Totalt tävlar över finska 70 seglare i de olika klasserna.

- Det här är en av de mest konkurrenskraftiga regattorna i Norden, speciellt för unga seglare. För oss är detta ett perfekt sätt att förlänga säsongen och få flera kvalitativa timmar på vattnet eftersom vi inte har några stora regattor i Finland i oktober, säger cheftränaren för Segling och Båtsport i Finland, Vili Kaijansinkko.

Det är KSSS målsättning också – att inte bara locka svenskar på bred front till Olympic Class Regatta utan också se nordiska och andra internationella seglare ute på Baggensfjärden.

- Stämningen man får uppleva här är speciell, det är verkligen ett stort och proffsigt sportevent! Många svenska seglare är absolut toppklass även internationellt och det ökar såklart vår motivation när vi vet att vi kan testa vår form i en högklassig tävling, fortsätter cheftränaren Vili.

KSSS vill fortsätta utvecklas som arrangör och tar tacksamt emot feedback från samtliga deltagare för att kunna arrangera ännu bättre regattor framöver.

- Regattan är redan väldigt väl organiserad. Allt på hamnplan funkar fint, informationen utåt är tydlig och det är väldigt praktiskt med hotell och boende så nära. Skulle jag få önska någonting så vore det en extra dag. De flesta av oss kommer hit oavsett redan på fredag så vi skulle gärna köra några race redan då, avslutar Vili och tackar ännu för årets regatta!

Foto: Vili Kaijansinkko, cheftränare för Segling och Båtsport i Finland