Kappsegling med vänklubbar

I helgen seglades The Atlantic Round (TAR) med de skandinaviska kungliga klubbarna, Nyländska Jaktklubben och deras North Amerikan Station. Värdar för årets regatta var GKSS och tävlingarna Stephen P. Swope Memorial Regatta och TAR avgjordes på vattnen utanför Marstrand och seglades i klubbens nya FarEast 28R båtar.

De deltagande klubbarna var, förutom GKSS, KSSS; Kongelig Dansk Yachtklub (KDY), Kongelig Norsk Seilforening (KNS) Norwegian YC (KNS); Nyländska Jaktklubben (NJK); och North American Station (NAS), som representerar klubbarna i Nordamerika.

Regattan hålls årligen och har sitt ursprung 1993 med roterade schema mellan de sex klubbarna. Förutom en konventionell regatta mellan klubbarna, ägnas en dag åt Stephen P. Swope Memorial-regatta där besättningar från de sex klubbarna är blandas om emellan varje race och vinnaren utses av den klubb som har de bästa individuella resultaten.

- Vi tackar GKSS för en synnerligen väl genomförd Atlantic Round, både på land och till sjöss. Efter en tilltalande inledning med den sociala kappseglingen Swope Trophy på fredagen inklusive en delsegling i Atlantic Round, blev seglingar inställda på lördagen med vindbyar över 14-16 m/s. Uppgörelsen blev spännande på söndagen och avgjordes först genom sista delseglingen. Med lika poäng som segrande GKSS, fick vi i KSSS-laget dock nöja sig med en 2:a plats. Vi lämnar Marstrand med goda minnen från seglingar och utbyten med våra nordiska grannklubbar likväl som NAS och laddar om för nästa års upplaga, då i Newport, Rhode Island, säger Patrik Salen, ordförande KSSS

Resultat/poäng Stephen P. Swope Memorial Regatta
1. GKSS / 48
2. KDY / 66
3. KSSS / 71
4. KNS / 73
5. NJK / 80
6. NAS / 82

Slutresultat / poäng, TAR
1. GKSS / 9
2. KSSS / 9
3. NJK / 12
4. KNS / 12
5. NAS / 13
6. KDY / 16