Magic Mix och Solong segrade

Mycket sol och lätt vind när Sandhamn Open avgjordes. Det blev en knapp vinst i ORCi-klassen för X-41:an Magic Mix, med skeppare Patrik Björklund före Farr 30:an Cheyenne med skeppare Anders Helmrich. I SRS-klassen segrade Dehler 45:an Solong med skeppare Johan Bratt.

Andra dagen på Sandhamn Open var på många sätt lik den första, solen sken och vindarna var lätta, SO 2-3 m/s. Det blev en del omkastningar i listorna där vissa besättningar bemästrade de lätta vindarna bättre än andra.fyra seglingar genomfördes på kryss-länsbanor utanför Sandhamn.

I ORCi-klassen visade Magic Mix, en X-41:a med skeppare Patrik Björklund upp en imponerande jämnhet (2-6-3,5-1-2-5). De vann knappt före Farr 30:an Cheyenne med skeppare Anders Helmrich. Endast en halv poäng skilde dessa båda åt. På bronsplats hamnade Team Pro4u med skeppare Patrik Forsgren.

I SRS-klassen segrade Dehler 45:an Solong med skeppare Johan Bratt. Tvåa kom X-35:an Vitklucka med skeppare Per Tengå och bronset gick till Fareast 28:an Penny Racing som styrdes av Håkan Snis.

KSSS vill rikta ett varmt tack till alla seglare och funktionärer som gjorde denna regatta till en mycket trevlig upplevelse. Snart är det dags för ÅF Offshore Race och sedan ses vi i augusti för att mäta krafterna under ORCi-SM, väl mött då!

Text: Iohn Ryott, KSSS Informationskommitte

Foto: MarcS