Patrik Salén tog hem andra KM-kvalet

Kvalet till den prestigefyllda utmärkelsen Klubbmästare i e-segling i samarbete med Helly Hansen pågår för fullt. Efter andra kvalet igår är 18 personer kvalificerade till den stora finalen den 26 januari. Gårdagens vinnare var vår mycket revanschlystne ordförande Patrik Salén. Nu återstår det två platser att slåss om nästa onsdag, den 19 januari.

KSSS, med främst Christian Harding i spetsen, introducerade e-segling till den svenska seglings-communityn när pandemin satte begränsningar för vad man fick göra ute på det riktiga vattnet. Sedan dess har det blivit ett naturligt inslag under vinterhalvåret för många seglare, ung som gammal. KSSS e-seglingsflottilj vågar jag med säkerhet säga vara landets största och tuffaste.

Kvalseglingarna seglas i J/70-båtar i race som tar cirka sju minuter i startfält om max 20 båtar/fleet, blir det fler deltagare delar man upp startfältet i flera fleets. I denna kvalseglingsomgång deltog c:a 30 personer i två fleeter om 15 båtar vardera. De tio bästa i varje fleet efter tre race gjorde sedan upp i en final där de nio bästa kvalificerade sig för den stora finalen.

Gårdagens prispall såg ut så här:
1. Patrik Salén
2. Tim Shuwalow
3. Pontus Meijer

Således bör följande vara kvalificerade till finalen den 26 januari.

Kvalomgång 1

Kvalomgång 2

Harding / Christian Harding

Sputte65 / Patrik Salén

Juliusg / Julius Graudums

SWE 17 / Tim Shuwalow

W Dahlberg / Wilhem Dahlberg

Piccoloorso / Björn Hansen

Aringastrangolatore / Pontus Meijer

Melker Brenton

t-tenns / Thomas Tennström

Tabasco264 / Thomas Rogalin

SWE 9681 / Lars Jakobsson

Firstclaes / Claes Törnsten

[email protected] /Mathias Hermansson

Lulle / Erik Eklund

Öring / Iohn Ryott

Kelten / Lasse Linger

Victor Elfving

AKristensen / Andrew Kristensen


Se nu till att anmäla dig till den sista kvalseglingen den 19 januari då de två sista kvalplatserna skall delas ut. Det kommer bli stenhårt, då flera duktiga seglare ännu inte kvalat in. Alla detaljer hitta du via KSSS FB-grupp för e-segling på länk nedan.

De fullständiga resultaten kan analyseras via länk nedan.

Stort tack till alla för deltagande, funktionärer och givetvis regattans sponsor Helly Hansen, för en mycket väl genomförd regatta.

 

Iohn Ryott

Informationskommittén