Stormtrooper tog dubbla line honours på KSSS Indian Heat Regatta

Lördagen bjöd på mycket lätta och skiftande vindar på Baggensfjärden i Saltsjöbaden. Två race kunde genomföras när årets upplaga av Indian Heat Regatta inleddes.

Dimman låg som ett lock över Baggensfjärden på lördagsmorgonen och trots prognoser på 3-4 m/s så ville inte vinden börja dra på morgonen. Seglingsledare Kristina Wiktander Broman hade fullt sjå att hitta vinden men kunde till sist köra i gång första racet strax innan kl 15.

Regattan har blivit en säsongsavslutning för de lite raceigare kappseglingsbåtarna med ett SRS-tal över 1,00. I år fanns 14 båtar på startlinjen, vilket är lite färre än tidigare år. Anledningen kan vara att många båtar varit på äventyr under sommaren som bjudit på både ORCi-VM i Tallinn och Fastnet Race, varför vissa kanske känner sig lite nöjda. Indian Heat är dessutom finalen i North Sails ORCi cup.

Den sydostliga vinden på 3-4 m/s hittades till slut i Fällström och bjöd på fina seglingsförhållanden. Banan var en krysslänsbana som seglades 3 varv. Racen var korta och täta och tog c:a 40 minuter, vilket gjorde att små misstag kunde bli kostsamma. Seglingsledare Kristina Wiktander Broman valde att genomföra 4 race under lördagen. I skrivande stund när jag inte sett resultaten kan jag bara kommentera på resultat utan handicap. Stormtrooper utmärke sig med väldigt konsekvent segling vilket ledde till spikar i båda racen. 2:a i mål kom Keronimo och 3:a kom Wetjob, i båda racen.

Vi seglare vill passa på att tacka seglingsledning och funktionärer för mycket fint genomförda seglingar!

Iohn Ryott, KSSS Informationskommitté