Team Pro4u tar brons på EM i Havskappsegling och guld i amatörklassen. Direktrapport.

Under helgen avslutades Europa Mästerskapen i havskappsegling i Hankö efter sex dagars kappsegling. Totalt var det 55 båtar som tävlade i tre klasser och vi tävlade i klass C med 28 båtar. Veckan bjöd på strålande sol och fint seglarväder med bra vindar. Efter mestadels bra segling lyckades vi ta brons i den öppna klassen och ta guld i amatör (corinthian) klassen.

- Riktigt kul att vi klarade vårt mål att komma på pallen samt att vinna amatörklassen även om vi förstås försökte vinna även den öppna klassen, säger Sven Eriksson storsegeltrim.
Totalt under EM fick vi 21 poäng i de 8 racen med serien: 1, 4, 1, 6, 5, 3, 1 och (17) efter en borträknad segling.
- Kul att vi kunde vinna de två offshore racen och hade det varit högre ”viktning” för dessa race så hade placeringen för oss kunnat bli ännu bättre. Sedan vann vi också ett banrace så totalt tre spikar av de 8 racen och det var bara en båt till som klarade under EM, säger Emil Forsgren fördäck.
Vi gratulerar också de övriga båtarna på pallen i klass C, Katarina 2 till guldet och Matilda 4 till silvret i den öppna klassen, båda från Estland samt Shadow från Estland till silver i amatörklassen och till sist Arabela från Litauen till brons i amatörklassen.
Teamet som seglat EM i Havskappsegling var:

  • Emil Forsgren, fördäck
  • Zacharias Krafft, mast
  • Emil Alnebeck, keyboard
  • Pontus Dahl, trim
  • Anders Björk, trim
  • Peter Thorwid, taktik
  • Joakim Hoppe, strategi
  • Patrik Forsgren, rorsman & skeppare
  • Sven Eriksson, stortrim

- Vi tackar arrangörerna av EM och banorna, informationen och resultatrapportering mm har fungerat väldigt bra, säger Emil Alnebeck keyboard.
För att summera var detta Team Pro4u’s nionde medalj på EM och VM i Havskappsegling sedan 2012 och det var tionde gången i rad vi tog guld i amatörklassen.

-Vi har haft två bra veckor i Norge där vi första veckan hade Tore Lewander med från North Sails och vi kunde se över alla våra segel och hitta flera saker som vi kommer kunna förbättra på längre sikt, det var väldigt nyttigt och värdefullt för oss. Vi är också nöjda med placeringen på EM och vi har gett båda båtarna som slog oss en rejäl fight, säger Patrik Forsgren skeppare och rorsman.

Resultaten från EM öppna klass C finns här:

Resultaten från EM corinthian klass C finns här:

Läs mer om Team Pro4u här:

Team Pro4u Facebook

Text: Anders Björk trim
Foto: EM Norge