Hamnar

Saltsjöbaden

Vid porten till skärgården, i det natursköna Saltsjöbaden, ligger KSSS område med klubbhus och marina. Nära Stockholms city, men ändå med tillgång tilll öppna fjärdar och fina seglingsvatten.

Klubbhuset i Saltsjöbaden vid Baggensfjärden är centrum för KSSS aktiviteter. Här har KSSS sitt kansli,  klubblokaler och regattahamn. Året runt bedrivs en intensiv träningsverksamhet och de flesta av KSSS bankappseglingar äger rum på Baggensfjärden med regattaexpedition i klubbhuset. I direkt anslutning ligger KSSS Marina med gästhamn och med hamnplatser för uthyrning. Här finns också bad, café samt  restaurang Holmen Kök och Bar på bryggan där vi har våra gästplatser. Anrika Grand Hôtel Saltsjöbaden ligger längst in i Hotellviken.

Inte så långt från KSSS finns Saltsjöbadens Centrum som erbjuder post, banker och butiker. Med Saltsjöbanan kommer du in till Stockholm City på ca 30 minuter

KSSS hamn:   5916,6 N   1818,9 E   6145 NW      Hamndjup: 2-12 m

För att komma till KSSS Marina i Saltsjöbaden, seglar du genom Baggensstäket om du kommer från Stockholm och genom Fällström om du kommer från skärgården

KSSS Marina i Hotellviken består av ca 350 fasta båtplatser och 35 gästplatser med tillgång till el och vatten. Gästplatserna ligger framför hamnkontoret på Restaurangholmn. Platserna är markerade med grön skylt och förtöjning sker vid Y-bom och boj.  I gästhamnen finns även dusch- och tvättmöjligheter.

För att få en överblick över Hotellvikens platser se karta över bryggplatserna i Hotellviken:
Karta med bryggmarkeringar
Karta från Eniro

Parkering av bilar sker bäst på parkeringen vid Saltsjöbanans slutstation.  Parkering är förbjuden på parkmarken vid Saltsjöbadspromenaden och sker på egen risk.

I regattahamnen finns en pelarsvängkran avsedd för centrumlyft med max.vikt 3000 kg. Tillgång till kranen får alla som aktivt deltar i kappsegling/träning och/eller har båtplats i marinan Saltsjöbaden. Kostnad enligt nedan.

Vill du gå krankurs? Kontakta bengt@ksss.se för bokning av kurstillfälle.

Viktig information om våra regler här:
Ordningsregler i KSSS Marina Saltsjöbaden

Förtöjning i KSSS hamn i Saltsjöbaden

För att spara såväl den egna båten, grannens båt och sällskapets bryggor är det viktigt att båten förtöjs på rätt sätt.

För att minska belastningen på bryggor och y-bommar skall alltid ryckdämpande fjädrar användas. Förtöjningsgodset skall också vara av lämplig kvalitet. Skot och liknade stumma linor får ej användas.

Båten skall alltid vara utrustad med fendrar då den ligger i hamn.

För att båten skall ”stanna kvar inom båtplatsen” är det ofta lämpligare  att lägga bryggförtöjningarna i kors.

Under sommarsäsongen (1/6-30/8) finns våra hamnvakter på plats kl. 08:00-22:00 varje dag. För förfrågningar och bokningar av gästplats i Hotellviken kontakta hamnvakterna på telefon 070-678 41 86  eller e-posta: marinan@ksss.se

Vid andra tider på året kontakta KSSS kansli på tel. 08-556 166 80 eller besök klubbhuset på Hotellvägen 9.

Avgifter för gästande båtar i marinan:
Gästhamnsavgifter

Mot uppvisande av medlemskort gäller följande:

Medlem i KSSS med inregistrerad båt ligger fem dygn utan kostnad om båten är bemannad. Medlemmar i de kungliga klubbarna GKSS, KDY (Danmark), KNS (Norge) och NJK (Finland) erhåller 50% rabatt på gästhamnsavgiften de två första dygnen, därefter ordinarie pris.

Övriga kostnader - betalas hos kansliet, kontant eller med kort

Rampavgift: Medlem 0 kr - icke medlem 100 kr
Kranavgift: Expresser/J-80 - ingår i båtplatsavgiften; för andra 500 kr/lyft

Deltagare i regattor får tillgång till  kranen kostnadsfritt efter överenskommelse.

För mer info om fasta båtplatser och hamnadministration, kontakta KSSS kansli på tel.nr 08-556 166 80 eller e-posta till marinan@ksss. Du kan även ansöka om fast båtplats i marinan via vår hemsida.

Hamnkapten Bengt Gustafsson nås på tel.nr 08-556 166 89 eller  e-post: bengt@ksss.se

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2012-04-04