Läger

KSSS lägerverksamhet

Under sommaren 2016 deltog 750 barn på KSSS läger på fem olika anläggningar: Lökholmen, Långholmen, Klockaruddsholmen, Saltsjöbaden och Ranängen.

175 instruktörer, meckar, husmödrar o.s.v. har deltagit i sommarens läger. Totalt har nästan 1 000 personer varit inblandade i vår lägerverksamhet 2016.

Vår verksamhet bygger på engagemang och frivillighet och vi är glada över att så många barn och ungdomar vill gå på våra läger. Men vad kan å andra sidan vara bättre än en sommar med sol, segling och skärgård? Många barn har hittat glädjen i segling och rekordmånga lägerbarn har tagit steget över till vår träningsverksamhet i Saltis och Ranängen. Möjligheten att få fortsätta träffa sina lägerkompisar och segla tillsammans under vår och höst gör det hela ännu roligare och bäddar dessutom för en fin tillväxt av duktiga seglare inom klubben. 

Under vintern passar vi på att utbilda våra ledare. Vi har 10 lägerchefer som ska genomgå den första årgången av vårt nya lägerchefs- och mentorprogram. Därutöver erbjuder vi utbildningar från Riksidrottsförbundets och Svenska Seglarförbundets olika steg, motorbåtsutbildning, navigationsutbildningar i olika nivåer, hjärt- lungräddning och andra sjukvårdsutbildningar - allt för att göra vår verksamhet ännu bättre och roligare.

Läs mer om våra läger och aktiviter på följande länkar:

Information

Här hittar du information om våra läger, anmälan, urvalskriterier, antagningsbesked, medlemskap samt mer information om varje läger.

Läs mer


Dagläger

KSSS erbjuder dagläger för våra allra yngsta, 8 till 11-åringar. På daglägren seglar vi optimist och lär oss seglingens grunder, knopar och sjövett. Dagarna börjar kl. 09:00 och avslutas klockan 16:00. Alla deltagare tar med sig egen lunch.

Läs mer


Läger på Lökholmen

På Lökholmen är det väckning klockan 07:00 varje morgon och sedan väntar en hel dag med segling. Efter middagen anordnas det kvällsaktiviteter, vilka kan vara allt från fotbollsturnering och skattjakt till disko och talangjakt. Här bor barnen i stugor med åtta personer i varje rum.

Läs mer


Konfirmationsläger

KSSS har en lång tradition av att arrangera konfirmationsläger. Till sommaren anordnas tre konfirmationsläger med ca 40 deltagare på varje läger. Under lägren bor konfirmanderna i stugor med fyra personer i varje rum. Varje läger är tre veckor långt.

Läs mer


Kontakta oss

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2015-09-09