KSSS Blogg: Det går bra nu!

Min blygsamhet förbjuder mig nästan återigen att berätta hur det gick på årets sista Audi Dragon Cup (ADC)-regatta. Jag övervinner dock mig själv och ger er the short of the long:

Seglingarna gick av stapeln på Riddarfjärden, en inte helt enkel plats att segla på kan man konstatera. Efter första dagen hade vi på Lumme mest varit inne och underpresterat med dåliga slag och manövrar bland buskage och bojar vid Norr Mälarstrand. Någon framskjuten placering i regattan eller den totala cupen var inte att tänka på kändes det som. Andra dagen gick det dock bättre vilket delvis berodde på att våra två värsta konkurrenter, Team Linda respektive Team Sweet Alice, protesterade bort varandra i varsin segling. Detta sammantaget ledde till att vi på Lumme (Olle Jo Johansson vid rodret samt undertecknad och kusin Patrik i besättning) även i år vann ADC. I hemlighet tyckte vi nog att våra huvudkonkurrenter seglade bättre än oss den här sista regattan, men vad skall man göra?

Spektaklet på Riddarfjärden avslutades med en jaktstarttävling för samtliga involverade klasser (Drakar, X35, Kona och Sea Cart). Och ja vi vann den också. Även här var det såklart stolpe in och vi lyckades ta märkena i rätt ordning och hade puffarna med oss. Svårigheten av att ordna jaktstart illustrerades kanske bäst av att Sea Cartarna ännu inte hade startat när vi som första båt gick i mål. Då är det svårt att vinna…..

Hur som helst, det var ett kul event på Riddarfjärden, tävlingsledningen med Jocke och Klabbe i spetsen skötte sig med den äran i de svåra förhållandena och det var gott om publik på kajerna, särskilt på söndagen när vädret var bra. Med det avslutades Draksäsongen för vår del och vi börjar planera för nästa säsong! Det är svårt att tro att den kan bli bättre än den här.

Staffan

Läs Staffans blogg på Ordförande har ordet