KSSS och "Team Nautiska" deltar i NYYC Invitational Sept 7-14

För första gången någonsin har KSSS närvaro vid New York Yacht Clubs "Invitational Regatta".

Detta är en kappsegling som NYYC bjuder in till vart annat år. Det är en blandning av många internationella segelklubbar och ett flertal amerikanska klubbar som bjuds in att delta kring en veckas kappseglingar. Det är entyps segling i Swan 42 och Rolex står som huvudsponsor. Genom Douglas Eklund har nu klubben närvaro för första gången.

Douglas har närt en dröm sedan många år om att någon gång få möjligheten att ställa upp. I sina många år i Swan 56:an "Sigrid", med bla Mange Olsson ombord, fanns NYYC invitational som den främsta av drömseglingar att få delta i. När KSSS hörde av sig, var Douglas inte svår att övertala! Douglas har satt ihop en besättning om 10 personer, utöver en båtrepresentant som kommer med båten, och det är en blandning av diverse goda vänner, med längre och kortare seglingsresuméer. Tex är taktikern ombord Richard Järdemar som har en matchracing bakgrund, men även Swan 45 och diverse entypssegling. 

De har nu tränat hårt på plats i 2 dygn, de har börjat "hitta sina positioner", haft North-Sails som stöd för trim ute på havet och är laddade inför de första racen. De verkar nöjda med sin kontroll i lättare vindare, men säger sig ha lite till att fila på i det högre registret.  

Vi önskar dem varmt lycka till och ser fram emot att följa racet.

The NYYC Invitational Cup