Säsongsavslutning på Baggen

Nästa helg, 4-6 oktober, är det dags för KSSS stora säsongsavslutning för Sveriges alla jolleseglare – KSSS Olympic Class Regatta – på Baggensfjärden i Saltsjöbaden. I fjol deltog drygt 400 jolleseglare. I år räknar vi med ännu fler.

Många namnkunniga svenska seglare kommer att finnas på plats, eller vad sägs om Jesper Stålheim, rankad tvåa i världen i Laser och Tim Shuwalow/Hanna Klinga rankade världsfyra i nya OS-klassen Nacra 17.

KSSS samtliga 49:er-seglare kommer direkt från VM i Marseille och gör upp om SM under helgen. Det blir bland andra Charlie Ekberg/Niclas Düring, Sebastian Östling/Kalle Torlén, Gustav Pettersson/Marcus Anjemark och i 49:er FX kommer Julia Gross/Cecilia Jonson och Johanna Sommarlund/Therese Antman.

Och det kommer seglare från Finland, Danmark, Norge och Estland.

Baggensfjärden kommer att koka av båtar. Det lär bli trångt och kul när det ska seglas på fem olika banområden. Och det blir många olika klasser som Optimist, Zoom8, Nacra 17, F18, E-jolle (som har Elitserie), 29:er, 49:er FX, 49:er, 470, Laser klasserna, Finnjolle, Feva och 505. Nya klasser för i år är Nacra 17, Feva och 505. ”Nygamla” klasser är Finnjolle och Laser Master. Och Laser Master får ett specialpris i Laser-klassen beräknat endast på lördagens seglingar.

Förutom seglingarna hoppas vi på en spännande och intensiv helg. Det blir ett KSSS Café i sjövillan på hamnplanen i Saltsjöbaden med mackor, hamburgare, smoothies och mycket annat gott.

En stor nyhet för året är att KSSS sänder webb-TV från seglingarna med rapporter från banorna och spännande intervjuer. Sändningarna kan följas dels på www.ksss.se men också på storbildsskärm i cafét på hamnplan.

Nu uppmanar vi alla jolleseglare att anmäla sig snarast. Sista anmälningsdag till ordinarie pris är fredag 27 september!

Anmäl dig här