ÅF Offshore Race 2014 officiellt invigt - Fair winds!

Torsdagen den 26 juni kl. 18.56 invigde Ulla Hamilton, stadsborgarråd i Stockholms stad, formellt den fjärde upplagan av ÅF Offshore Race. Tävlingen har visserligen seglats sedan 1937, men sedan fyra år har titelsponsorn ÅF varit med.

KSSS dynamiske ordförande Staffan Salén inledde från scenen med att särskilt hälsa welcome till de fyrtiotalet utländska båtar som seglat långväga för att kunna vara med på den största och häftigaste havskappseglingen man kan segla i vårt hörn av världen.

Titelsponsorn ÅFs VD Jonas Wiström berättade att det finns stora likheter mellan att vara skipper på ett företag och att vara det på en båt. Det handlar om teamwork, hårt arbete och att prestera och ha roligt tillsammans.

Ulla Hamilton från Stockholms stad var pådrivande i de första förhandlingarna kring en flytt av starten från Sandhamn till Stockholms ström mellan KSSS och Staden. Inte undra på att hon nu nöjt kunde blicka ut över en Batteripark fylld av seglare och stockholmare som alla stortrivdes i vimlet.