Bart's Bash

KSSS har beslutat att vara en av för stunden 613 andra klubbar runtom i världen som kommer delta i “Bart’s Bash”: Ett världsrekordförsök i bankappsegling till minne av engelsmannen Andrew “Bart” Simpson som tragiskt omkom ombord på den svenska America’s Cup båten “Artemis”.

Rekordförsöket kommer att genomföras runtom i hela världen söndagen den 21/9. För KSSS del kommer detta att ske på Baggensfjärden.

I korta drag handlar det om att samla segelbåtar av alla möjliga slag, dock minst 25 stycken, kring en bana som måste vara minst 1 km lång och ett race som tar minst 15 minuter. Mer utförlig information om tävlingens bakgrund kan man läsa om på www.bartsbash.co.uk

Samma helg, på lördagen (20/9), genomför KSSS sin årliga “Höstcup” för Drake, Express, X-35 samt SM i J80. På söndagen inleder vi morgonen med vårt deltagande i “Bart’s Bash” och därefter fortsätter vi med J80 SM samt även segling i X-35 och F18. Vi ser fram emot att välkomna kappseglare av alla de slag, i båtar av alla former och typer, för att hedra denna fantastiska seglare och till hans minne försöka sätta ett Guiness Världsrekord i bankappsegling. Via BBs hemsida kan man även göra bidrag till en stiftelse som nu har satts upp till Bart’s minne. (KSSS tar inte ut någon avgift för detta evenemang.)

ANMÄL er redan nu till Bart’s Bash genom den officiella hemsidan (www.bartsbash.co.uk), där ni då väljer KSSS som arrangerande klubb. Sedan kan man följa uppdateringar kring evenemanget på www.ksss.se, där även tidschema och eventuella tillägg till seglingsföreskrifterna kommer att uppdateras successivt.

Välkomna till världsrekordförsök i kappsegling!