Motiverande men vindfattigt Ungdoms-OS

Arvid Nordquist, KSSS slutade på 16:e plats när seglingarna avslutades på Världsungdoms-OS i Nanjing i söndags

I de lätta vindarna var det svårt att vara konkurrenskraftig i Byteklassen för Arvid som till vardags seglar Laser Radial.

- Arvid har seglat väldigt bra i många race under veckan. Han har startat bra, varit på rätt ställe och tagit rätt beslut många gånger. Att väga 20kg mer än de flesta andra är dock inte så lätt och han har inte alltid fått med sig resultaten, säger Karin Söderström som varit svensk coach i Kina.

Guldmedaljen tog Bernie Chin från Singapore, silvret gick till Rodolfo Pies, Portugal och bronset tog Jonatan Vadnai den regerande världsmästaren i Byte CII från Ungern.

Arvid, som tog brons efter Jonatan Vadnai under VM i Byte i april, hade hoppats på en bättre placering.

- Totalt sett är jag inte så nöjd då jag hade målsättningen att komma topp 10. Jag slutade 5:a i sjunde seglingen vilket var skönt för självförtroendet. Men Ungdoms-OS har varit väldigt motiverande för framtiden, att få träffa idrottare från andra länder och idrotter, uppleva atmosfären i OS-byn och en OS-invigning. Om jag någon gång i framtiden kommer till ett riktigt OS så kommer jag att ha mer erfarenhet av "OS-livet", summerar Arvid.

Läs hela artikeln på Svenska Seglarförbundets hemsida, här