Uppskattad juniortjejträff återkommer

Nu är det dags att anmäla sig till nästa års juniortjejträff som genomförs 24-25 januari i Stockholm.

Svenska Seglarförbundets första juniortjejträff arrangerades i början av året för att ge inspiration och kunskap till fortsatt kappsegling för redan aktiva tjejer i juniorklasserna. Rensponsen blev mycket positiv och därför blir det en ny träff i 24-25 januari.

– Idag är det i stort sett lika många flickor som pojkar i seglarskolan men vi har ett större tapp av flickor under junioråldern. På OS i segling är det idag i nästan lika många OS medaljer för damer som för herrar och det är viktigt att vi visar tydligt att segling är en idrott för flickor att satsa på även långsiktigt, både när det gäller elit och bredd, säger Marit Söderström Nord som är ansvarig för juniorsegling och talangutveckling på Svenska Seglarförbundet.

Juniortjejträffen ger kunskaper om hur man kan utvecklas som kappseglare och områden som fysträning, att sätta mål, träningsuppföljning, mental träning och kost är med på programmet. Förebilder finns på plats och berättar om sina erfarenheter.

Träffen vänder sig till flickor födda 1995 till 2002 och som kappseglat under säsongen på nationell nivå i någon av våra rekommenderade juniorklasser. För Optimist räcker deltagande i regionskval. Svenska Seglarförbundet subventionerar avgiften och ger ett resebidrag till de som har längre att resa. Träffen kostar 750 kr inklusive logi och mat. Det är 70 platser och först till kvarn som gäller. Sista anmälningsdag är 17 december och anmälan görs via länken

Anmäl dig här.

Har du frågor, kontakta Marit Söderström Nord på Seglarförbundet