470 och Laser R medaljfinal i Miami

Tre svenska ekipage seglar medaljrace imorgon lördag. Liten medaljchans i 470 och 49er FX.

Anton och Fredrik fick aldrig chansen att förbättra sin position idag då vinden helt dog efter lunch och på de yttre banorna. Vi går med i medaljracet, vilket var viktigt för oss efter allt "meck" med båtar i container som inte blev tillgänglig och en veckas träning försvann, vilket också tär på ”huvet” lite kommenterar Anton.
Josefin Olsson har prövat h...ård fysisk träning parallellt med racing denna vecka. Tog vara på chansen idag och avslutade med en spik inför medaljracet. Kan inte nå medalj men väl ett medaljrace till på meritlistan.

Jesper har seglat mycket blandat denna vecka och jobbat hårt med utveckla strategin på denna regattan och haft Johan Barne som coach. Blandat och givit rätt hårt trots favoritväder. Slutresultat 14.

Julia och Cissi gjorde en fin come back idag och vann första racet och var även med och lekte de andra två. Slutade på en 12 plats vilket ändå är mer än godkänt, med tanke på att hela ”ligan” var med och de kom 26:a på förra tävlingen. Ett steg i rätt riktning.

Ida och Rasmus fick till det i sista seglingen efter kanonstart i lovart, slog med efter 70 m och fick ett fint spår ut. Slog under höger "rumbline". Två vid första kryssmärket och en lätt missbedömning på sista länsen kostade två båtar. En 4: a var en skalp till för våra lovande ”rookies”.
Även våra brädseglare etablerar sig oavsett vindförhållanden., där Adam Holm verkligen klivit upp i listan. Starkare och längtar efter nästa race i Palma för att visa ännu mer. Fanny kämpar också vidare, viljestark och utmanande. Det samma gäller vår 49er Gustav och Marcus som kör vidare mot de Nord Amerikanska Mösterskapet i Clearwater nästa vecka. Mer träning mer möjligheter.

KSSS Barometern inför medaljrace. (Antal startande inom parentes)
5.M (42)Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström, 470
7. M(77)Josefin Olsson, Laser R
12.S (40)Julia Gross/Cecilia Jonsson, 49er FX
14 S.(105)Jesper Stålheim, Laser S
28.S(35)Fanny Baumann, RSX
29.S(65)Adam Holm, RSX
30.S(47)Ida Svensson/ Rasmus Rosengren
45.S(59)Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark, 49er