49er VM en besvikelse med svenska mått mätt

Raset fortsatte hela vägen ner i källaren, säger Marcus efter en riktigt tung vecka på 49er VM i Buenos Aries. Vi hade en riktigt bra känsla när vi kom hit och samma känsla var där även under Sydamerikanska mästerskapen.

Därefter kom det tunga. En riktigt tuff magåkomma slog ut oss helt, dagen innan första start på VM. Vi tror nu efteråt att det var vattnet vi seglade i som tog oss. Vi var inte ensama att råka illa ut. Vi kom aldrig tillbaka riktig även om vi blixtrade till i enstaka race, säger Carl. Orken fanns inte . Vi hade en riktig matchboll sista racet i kvalomgången som vi sumpade rejält. då Vi valde fel vägval helt enkelt och tappade därmed möjligheten till att nå guldfleetet. Nu hamnade vi silver, där vi inte riktig kunna mana oss till att utmana de andra. Nationplatsen blev en tuff historia där tre nationer kvalade in till OS 2016. POL, GER och ARG. Alla tre båtarna slutade topp sex i det sammanlagade resultatet. NZL:s Peter Burling/ Blair Tuke som tog sin tredje VM titel och Artemis Nathan Outteridge/ Ian Jensen tog ett riktigt bra silver, då de "bara" låg topp 15 inför guldfinalen.

Vi ser nu framåt nu och har en chans till för att ta en nationplats till OS, säger Carl. Det kommer att ske på Mallorca, ett ställe vi verkligen känner till och som vi älskar att segla på. Vår motståndare där blir CRO som nu blev 9:a totalt på VM.

Vi kommer nu att köra fullt vinterprogram, där vi redan idag skickat båten till Miami för att träna och tävla. Därefter blir det ytterligare ett VM i februari som vi seglar i Clearwater, Florida, optimistjollens födelsestad.

Stay tuned.

Björn Johansson