Guldväder för guldfleeterna på Mallorca

Täta seglingar utlovades. Det blev det med råge. Landvind med lite högervrid som krydda på moset lurade många idag. Tyvärr var Anton och Fredrik med på den listan.

Vi vågade inte riktigt tro på högern hela vägen. Vi tog den långa bogen först, men det räckte inte in mot kryssmärket så vi fick mycket stryk idag, konstaterade Anton ödmjukt. Vi körde över engelsmännen efter start och låg på hög, GBR slog undan, gick hela vägen höger och kommer först upp till märke...t. Den var riktigt sur. Det var en sådan här dag man tar, glömmer fort och ny insats imorgon.

Jesper var inte heller helt nöjd med dagen. Klockade skiften bra men valet av sida blev lite för dåliga. Josefin kom tillbaka idag med en ”rak ” mast, vilket gjorde otrolig skillnad. Två singlar idag och hon närmar sig topp tio igen.

Julia och Cissi har seglat som jämnheten själv och klättrade riktig bra efter det i totalen.
Adam Holm krigar på riktigt bra i guldfleeten, men saknar lite tuffhet mot de ”stora” pojkarna. Grym potential som bara växer sig stark. Tjejerna har en lite resa att gå, men de är på plats och utvecklingskurvan är ”steep”

Ida och Rasmus krigar på bra i silverfleeten och får vara med och segla i toppen. Vi har jämnheten när vi möter likasinnande, men växlar lite för dåligt än, när vi möter de bästa tio, men vi är på väg, säger Ida lite försynt. Sandra och Hannes krigar också på och börjar hitta varandra i båten riktigt bra, redan efter fem dagar segling.

Gustav och Marcus hamnade i ”betongfleeten” efter en disk igår, vilket kostade mycket på tålamodet och tog hårt i själen. Kom tillbaka med 1,2,2 idag som lite plåster på såren.

KSSS Barometern efter andra dagen.
5. Jesper Stålheim, Laser S ( guldfinal)
9. Julia Gross/ Cissi Jonsson, 49er FX( guldfinal
10. Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström, 470( guldfinal)
16. Josefin Olsson, Laser R (guldfinal)
32. Ida Svensson/ Rasmus Rosengren (silverfinal)
36. Adam Holm, RSX (guldfinal)
49. Sandra Sandqvist/ Hannes Westberg, Nacra 17(silverfinal)
51. Fanny Baumann, RSX( silverfinal)
52. Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark, 49er( bronsfinal)
62. Andrea Holm, RSX( Silverfinal)
103. Claes Törnsten Laser S (silverfinal)

/ Björn Johansson

Länk till regattan här