KSSS Blogg: Ranängen, Americas Cup och Allsvenskan

Så börjar säsongen lida mot sitt slut men inte med mindre än att en hel del häftiga KSSS-evenemang avhålls. Nedan följer ett axplock.

Till att börja med har vi nu satt spaden i marken för att bygga vår träningsanläggning vid Ranängen i Djursholm, så att den kan stå klar till nästa säsongsstart. För den som är intresserad av att bidra finansiellt till bygget är det fortfarande mycket välkommet, kontakta mig på staffan.salen@salenia.se.

Förra helgen var det Americas Cup-deltävling i Göteborg med KSSS-teamet Artemis på plats. Det är onekligen häftiga båtar och helt klart vad man kan definiera som seglingens Formula 1 med farter över 40 knop!

Det blev en väldigt jämn deltävling mellan de 6 ekipagen där till slut Nya Zeeland stod som segrare. Roligt för Artemis var att man vann deltävling 3 av 4 i överlägsen stil trots att man varit tvungen att reparera båten efter en grundkänning dagen innan.

På lördagen var det ett inte helt oävet evenemang i form av en middag där KSSS och Artemis bjöd de övriga teamens skippers och taktiker (totalt ca 20 personer) på middag. Det är inte troligt att jag någon mer gång i mitt liv kommer att sitta till bords med så många seglingsmedaljörer tex Iain Percy, Ben Ainslee, Russel Coutts, Tom Slingsby, Nathan Outtridge, Dean Barker, Jimmy Spithill, Glen Ashby, Frank Cammas, Ian Murray och såklart Pelle Pettersson för att nämna några. Försökte förklara för mina barn att det i fotbollstermer var lite som att få äta middag med Zlatan, Messi och Ronaldo samtidigt...

Vad gäller AC måste vi också harangera Göteborgs Stad och vår systerklubb GKSS som tillhandahöll finfina arrangemang till lands respektive till sjöss.

Samma helg var det också tredje och avgörande omgången för Allsvenskan i segling. De två bästa lagen skulle få åka till Sardinien i september och representera Sverige mot andra nationer. KSSS låg bra till men det var tight i toppen. Den här gången hade vi skickat ett team bestående Magnus Woxén, Mattias Bredin samt två duktiga juniorer Emil Järudd och Julius Hallström. Efter ett stort antal rafflande omgångar stod vårt lag som segrare och därmed vann KSSS också knappt totalt! Ekolns SS från Uppsala landade nämligen på samma poäng totalt och hade samma antal segrar. KSSS hade dock fler andraplatser och är därmed premiärvinnare av Allsvenskan.

En rolig detalj i detta är att vi skickat olika team varje gång med en åldersspännvidd från 17 år till över 70 år. Det påvisar en härlig bredd bland våra seglare! Jag vill också passa på att gratulera alla våra deltagare i detta samt SSF för fina arrangemang och en bra idé!

Missa nu inte återstående arrangemang under hösten tex Klubbmästerskapet och Barts Bash!

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet